Halálos balesettel végződött az Eger Rallye

Életét vesztette az egyik navigátor a hétvégi Eger Rallyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén vette kezdetét az Országos Rallye Bajnokság Egerben. Az utolsó gyorsaságin a 289-es rajtszámú Varga Csaba - Szabó Attila páros navigátora életét vesztette.


A police.hu információ szerint az idénynyitó 10. Eger Rallye utolsó szakaszán adódott baleset a 24-es úton Egerbakta és Sirok között történt tegnap este 19 óra 45 perckor. Az M3-as BMW-vel az utolsó gyorsasági szakaszt teljesítette a Varga Csaba - Szabó Attila páros, amikor lesodródtak az útról és az autó oldalával egy fának csapódtak. Az ütközés ereje és az autó karosszériájának roncsolódása olyan mértékű volt, hogy a navigátor életét vesztette.
Hirdetés

A balesetről elsőként a verseny szervezőbizottságának elnöke, Lakatos Róbert adott hivatalos tájékoztatást még vasárnap este: „A 10. Eger Rali szervezőbizottsága és az egész hazai ralis társadalom mély megrendüléssel értesült arról a tragikus kimenetelű versenybalesetről, amely a hétvégi szezonnyitó végén történt. Mindenki számára köztudott, hogy autósport veszélyeket rejtő sportág, és a valósággal való szembesülés minden esetben fájdalmas és felfoghatatlan. A Rali2-es verseny ötödik szakaszán történt tragédia kapcsán mindannyian osztozunk az elhunyt navigátor családjának fájdalmában. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek, aki ismerte, szerette Szabó Attilát.”
A Rali2-es verseny utolsó, gyorsaságiját törölték, a végeredményt az első öt szakasz alapján állapították meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?