Halálos forrongás Bahreinben, veszélyben a Forma-1

Valószínűleg idén sem megy Bahreinbe az F1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó eséllyel ez az F1-szezon sem lesz 20 futamos, miután Bahreinben - szokás szerint - pattanásig feszült a helyzet.

Ahogy tavaly, vélhetően idén se lesz 20 futamos az F1-szezon, bármennyire is szeretnék az illetékesek - nyilván a minél nagyobb bevétel érdekében. Bahreinben elvileg április 22-én tartanák az év negyedik versenyét, de a közel-keleti kis szigetországban szokás szerint pattanásig feszült a helyzet. Most hétvégén is forradalmi, kormányellenes tüntetések zajlottak, egy, az eseményeket fotózó embert állítólag állami fegyveresek gyilkoltak meg.
Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenhatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy Bahreinben semmi és senki nem fenyegeti a verseny megrendezését, és csak a sajtó hamis tudósításai feketítik be a képet. Szánalmasan vicces, hogy az uralkodócsalád épp az F1-gyel bizonyítaná, hogy minden rendben, béke és demokrácia honol ott, ahol egy évvel ezelőtt hasonló okokból kifolyólag törölték a futamot.
Hirdetés
Beszámolók szerint a csapatok biztos, ami biztos alapon már arra az esetre is kidolgoztak egy forgatókönyvet, ha felszerelésüket a soros Kínai Nagydíj (április 15.) után nem a Perzsa-öbölbe, hanem Európába kéne visszaköltöztetni. A verseny törlése leginkább a McLarent érintené érzékenyen, a wokingiak egyik főtulajdonosa ugyanis - egy befektetőcsoporton keresztül - nem más, mint a bahreini királyi família...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?