Hallgasd meg a Rolls-Royce Dawn dallamait!

A Rolls-Royce a zajból is szimfóniát kreált

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritka pillanat! A némaság helyett az autó keltette zajokat helyezte középpontba a Rolls-Royce.


A Rolls-Royce mérnöke mindig is kényesen ügyeltek az autóik csendességére. Pontosabban az autóik utasterében uralkodó nyugalomra, ahol még a V12-es motor hangja is csak halk neszezés. Ennek ellenére néha ők is „lázadnak”, aminek az eredménye a Dawn Inspired by Music változata.
Hirdetés

Persze ez a lázadás is idézőjeles, hiszen már a Wraith típusból is készült hasonló változat, és végső soron a különleges modellek célja, hogy a lehető legszebb hangzású audiorendszert nyújtsák. A vájt fülűek, avagy a milliárdos zenészek és producerek kegyeit keresi a Bespoke Audio hangrendszerrel felszerelt Dawn. A „zene inspirálta luxusautó utasterében a fehér bőrkárpit az uralkodó motívum, ám a hangszórókat réz borítja, illetve módjával jutott még néhány más helyre is a drága fémből.

Az autót az elmúlt hétvégén mutatták be a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnevezésű rendezvényen, a Comói-tó partján. A fényes eseményre egy videóval is készült a patinás brit márka, amelyben az autó keltette zajokat emelték zenei szintre. Elvitték a luxusautót egy izolációs kamrába, ahol az utastérbe beszűrődő zaj mértékét szokták vizsgálni. Ám most az érzékeny mikrofonokat felhasználva olyan hangokat rögzítettek, mint például az ajtók csukódása, a Spirit of Ecstasy embléma kiemelkedése, az irányjelző kattogása és az ablaktörlő súrlódása. Mindezek alá bekevertek némi jazz alapot és úgy döntöttek, hogy ezt az egész világnak hallania kell. Hallgasd meg te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?