Hallgasd meg a villany-V8 hangját!

Most hallhatod a Ford Mach E hangját... belülről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már villanyautókat is gyárt, de nem akar lemondani a motorbúgásról a Ford.

Egy korábbi Road and Track cikk arról számolt be, hogy a Ford mérnökei több neves hangmérnökkel együtt dolgoztak azon, hogy egyedi hangzást találjanak a Mach E számára. Mármint az utastérben, hiszen úgy tűnik hiába terjednek a villanymotorok, az emberek nem akarnak lemondani a motorzajról. Márpedig a Ford nem akart a más villany vagy hibrid autókban alkalmazott hangokat és szimplán csak a V8-as Mustang hangját sem akarta lemásolni. Hogy ez mennyire sikerült, az alábbi videóból nem teljesen derül ki, de aki nagyon fülel elcsíphet belőle valamennyit. Ami azért leginkább mégis csak egy "big block" búgására hasonlít.
Hirdetés

Emberünk, aki a videóban magyaráz, még azt is elárulja, hogy háromféle módra állítható a belső hangzás. Létezik egy „zabolátlan”, amelynél valószínűleg erőteljesen tör fel a hangszórókból valamiféle motorhang, de lehet „suttogó” vagy akár teljesen csendes módot is választani. A fokozatosságot nem csak a hangzás terén alkalmzza a Ford, hiszen, ahogy korábban megírtuk, a villany-SUV háromféle teljesítménylépcsőt kínál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?