Hallod már a mai Nordschleife-rekordot?

A Nordschleife e heti ura: McLaren P1 LM

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan napi rovatot indíthatnánk a Nordschleife-rekordoknak. Most épp a McLaren P1 LM döntötte meg a kínai Nio EP9 köridejét.


Nem hagyja abba diadalmenetét a McLaren P1 LM. Miután Goodwoodban kiérdemelte a hegy leggyorsabb utcai autója címet, most újabb babérokra tört a brit szupersportautó. Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nincs nap Nordschleife-rekord nélkül: a közel 21 km hosszú versenypálya új ura ugyanis a McLaren P1 LM. Rekordnak számító körideje 6:43.2, ezzel a Nio EP9 kínai elektromos hiperautó nemrég beállított rekordjánál is gyorsabb volt. Elméleti síkon mindkettő sorozatgyártott utcai autónak nevezhető, ám míg a Nioból 6 db készült, addig a McLaren utcai versenyautójából csupán 5.
Persze most sem a McLaren boltban kapható változata hajtott végig a 73 kanyaron, hanem az úgynevezett XP1LM prototípus, amin épp itt próbálták ki először a Pirelli által dedikáltan a P1 LM-re fejlesztett Trofeo R abroncsokat is. Kenny Brack, egykori Indy 500 győztes volt a pilóta, az autót pedig a Lanzante Motorsport készítette fel. A gyár szerint így is tökéletesen azonos volt az alapmodellekkel, bla-bla-bla, ezt már sokszor hallottuk. Vicces, hogy miután megdöntötte a rekordot, állítólag lábon vitték haza az Egyesült Királyságba.
Hirdetés
A szemfüles Nordschleife-szpotterek videóra is vették a rekordkísérletet:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?