Hallottál már elsőkerék-hajtású driftautóról?

Olyan családi autót mutat a Toyota, amit minden apuka imádna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nos, a Toyota megcsinálta: íme a fronthajtású driftautó, ráadásul apák napjára, meglepetésként készült.

Jarryd Wallace kétszeres paralimpiai bajnok és háromszoros világbajnok meg szerette volna köszönni édesapjának azt a hihetetlen törődést és támogatást, amit jobb lába amputálását követően kapott tőle. Wallace ugyanis a sérülését megelőzően hosszútávfutóként versenyzett, így jobb végtagjának elvesztése rendkívül megviselte, de apukájának köszönhetően tud ma már kiegyensúlyozott, egészséges emberként élni.
Hirdetés

Éppen ezért szerette volna az idei apák napján valami különlegessel meglepni: egész pontosan egy speciális tesztvezetésre gondolt az Avalon TRD sportszedánnal. Azonban volt egy csavar is a történetben, mégpedig az, hogy a Toyota Racing Development munkatársai hidraulikus kézifékkel látták el a járgányt, ami így késlekedés nélkül fékezi meg a hátsó kerekeket.
Ahhoz azonban, hogy az így megcsúsztatott elsőkerék-hajtású jármű esetében is fennmaradjon ez a csúszás, két dolog szükségeltetett. Mechanikai részről a Toyota Avalon TRD 301 lóerős, 3,5 literes, V6-os benzinmotorja, módosított áttételezése, 15 milliméterrel ültetett, feszesebb felfüggesztése, valamint 19 colos kerekei és tapadós keverékű abroncsai. Jól jött persze a megerősített vázszerkezet is, míg az emberi tényezőt figyelembe véve Japán elsőszámú driftpilótája, Ken Gushi kezeskedett a mutatvány sikeréről.
Az alábbi videón Te is megnézheted, hogy sikerült az apák napi tesztvezetés, és élvezték-e mindhárman a túrát!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.07.02. at 09:46
    Permalink

    Ámon Olivér egy ócska Swift kormánya mögött is megcsinálta, vagy ugye a legújabb baromságuk a Multipla 🙂

    De két gyorséttermi kajatálcát a hátsó kerekek alá rakva bármelyik autóból könnyen válhat drift-gép.

Vélemény, hozzászólás?