Hamann köntösben a legújabb BMW kupé, azaz a 4-es

Teljesítményfokozás és morcosítás a 4-es BMW-hez a Hamanntól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új 4-es kupé áthangolásakor a Hamann elsősorban a teljesítménynövelésre koncentrált. Vannak persze egyéb kiegészítők is az első tuningváltozat számára.

A 4-es kupéról már mindent tudunk, a lóerőnövelő Hamann-kúra után természetesen még érdesebbek lettek a 4-es sorozat modelljei. Bár a leggyengébb 420d dízelváltozat 184 lóereje és 380 newtonméteres nyomatéka alapjáraton sem kevés, a Hamann alapdízelének 216 lóereje és 440 Nm nyomatéka talán azokat is meggyőzi, akik szerint nem való egy ilyen autóba négyhengeres dízel. A Hamann 430d majdnem olyan erős (295 LE, 605 Nm) lesz, mint a gyári 435d, ami már önmagában is a brutális erő kategóriája. A 435d XDrive gyári 313 lóerejét és 630 Nm-es nyomatékát a hecc kedvéért 355-re illetve 695-re tudják emelni, amivel a sorhatos BMW dízel erejét tekintve kamionokba is elég lenne.
Benzines fronton is jelentős javulást érhetnek el a Hamann gazdag és lóerőmániás ügyfelei. A BMW gyárilag sem lusta négyhengeres TwinPower motorjait a számok alapján nem húzták túl a Hamann tunerei. A 420i 24 lóerőt, a 428i 27 lóerőt erősödött. Az igazi őserőt itt is a hathengeres hozza: a 435i gyárilag 306 lóerős, 400 Nm nyomatékú kiegyensúlyozott változatát 348 lóerősre és 449 Nm nyomatékúra gyúrták.
Hirdetés

Az átalakítást természetesen a gyárilag összkerékhajtású változatokhoz is meg lehet rendelni, a teljesítménynöveléshez szánt nagyobb motoros példányokat az erő kiegyensúlyozottabb átadásához érdemes is xDrive-ként kérni. A tuning természetesen a Hamann garázsában sem áll meg a teljesítményfokozásnál, a tunerek 20 és 30 milliméteres futóműültetést, valamint kétfajta egyedi felnidizájnt is kínálnak tartozékként vagy csomagban a számos egyéb optikai kiegészítő mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?