Hamar megmutatták: így fest a Kia kompakt szedánja

Gyári fotókon a nyúlánkabbra formált Kia Cerato

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten még csak gyári skicceken volt látható, immár azonban fényképekről is megismerhető a Kia új kompakt limuzinja, azaz legsikeresebb modelljének harmadik generációja.

Nem egész egy hete írtuk, hogy legnépszerűbb modelljét váltja a Kia, hiszen jön az új Cerato. A cee'd alapjaira épülő négyajtósról akkor még csak skicceket közölt a koreai autógyártó, most azonban már képeket, s még néhány információt is kaptunk az újdonságról.
Immár tudjuk, hogy hosszabb, szélesebb és alacsonyabb lesz, tengelytávja nagyobb, mint a korábbi, ami egyébként 2,65 méteres, akárcsak a mostani cee'd értéke. Jó eséllyel a Hyundai Elantra alapjait is adó 2,7 méteres tengelytávú padlólemez viheti a Ceratót is. Nincs hír arról, hogy a Cerato megkapja-e a cee'd multilink hátsó felfüggesztését vagy marad-e a csatolt lengőkaros rendszer (utóbbi az esélyesebb, hiszen az Elantra alatt is olyan van), ahogyan most még motorpalettájáról sem tudunk semmit sem azon kívül, hogy a korábbinál takarékosabb lesz, olyannyira, hogy osztályának leginkább pénztárcakímélő képviselőjének ígérik.
Hirdetés

A méretek növelésén, illetve a magasság apasztásán túl elárulja a sajtóközlemény, hogy a Cerato teljesen új karosszériavázra épül, dizájnját pedig dinamikusnak és jövőbemutatónak tartják a gyáriak, akik a fényszóróházban LED-es menetfényt alkalmaztak, s a hátsó világítótestet is fényemittáló diódákkal oldották meg.

Az információ-csepegtetés jegyében most még nem láthatjuk a Cerato, illetve Forte, vagy koreai modellnevén K3 belsejét, azt majd nyilván egy picivel később mutatja meg a Kia, s most még csupán annyit árul el, hogy a korábbinál tágasabb és minőségibb lesz.
Noha múlt héten azt írtuk, hogy vélhetően a Detroiti Autószalonon mutatkozik majd be a harmadik generációs Cerato, a hírt részint cáfolnunk kell, hiszen a K3 már év végétől kapható lesz Dél-Koreában. Cerato modellnévvel azonban tényleg minden bizonnyal csak Detroitban lesz látható a legnépszerűbb Kia címre továbbra is esélyes limuzin, melynek európai távolmaradását a fotók alapján sajnálhatjuk, jó árral ugyanis akár nálunk, akár a többi kelet-európai piacon sikeres lehetne a Cerato.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?