Hamarosan bárki megveheti a Toyota GT4-es versenyautóját

Hiánypótló az átfaragott GR Supra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bármennyire is fájó, nem a versenypályákat felszántó 435 lóerős versenygépről van szó, hanem annak 1:10 méretarányban modellezett másáról, de a Toyota és a távirányítós autót készítő Traxxas vállalat azért kitett magáért.

A Toyota Gazoo Racing 2019 tavaszán mutatta be a GR Supra GT4-es koncepcióautóját, melyet még abban az évben a vásárlók rendelkezésére bocsátott. Először 2020 nyarán járt éles bevetésen az autó, és az azóta eltelt másfél évben 25 győzelem és 50 dobogós helyezés köthető az autóhoz a világ minden tájáról. A japán gyártó mostanában nem fél a váratlan húzásoktól, és ennek megfelelően úgy döntött, hogy a Traxxas modellautókat készítő vállalattal közösen piacra dobják a versenygép kicsinyített, de pontos mását.
Hirdetés
Bár az amerikai alakulat egészen profi modelleket is kínál a termékpalettáján, a GR Supra esetében a kezdő pilótákat célozták meg, így kicsomagolás után azonnal használatba is vehető. Bár első ránézésre egyszerű távirányítós autónak tűnik a versenygép, ennél sokkal többről van szó. Egyénileg személyre szabható a kormánymű, vagy a rugóút hossza, de állítható olajtöltetű lengéscsillapítók is jellemzik a Suprát. A hajtásláncot tekintve kizárólag villanymotorral kérhető, mely mind a négy kereket hajtja. Ha a legerősebb konfigurációval kérjük az autót, akkor akár 30 percet is bír egy töltéssel, és akár 48 km/h végsebességre is képes lehet az autó. A belső mellett a külső is személyre szabható; az "élethűség" szellemében kérhető az eredeti versenyfestéssel is a modell, de sima fehér színben is rendelhető, és ebben az esetben egyénileg díszíthető.
Hirdetés
A belépő szint ellenére is megkéri az árát a Traxxas a Suprának. A bevezető ár forintba átszámítva közel 112 ezer forintnak felel meg, de ez csak maga az autó, az akkumulátor és a töltő külön vásárolható meg hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?