Hamarosan egy kicsi SUV gazdagítja a Kia modellpalettáját

Ízelítőt nyújtott a Kia a Sonet formavilágából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár a Sonet koncepcióautó már nagyon közel járt a végleges változathoz, amikor bemutattták, a Kia most egy skiccet is nyilvánosságra hozott a kicsi szabadidő-autóról.

Mondhatni nincs semmi meglepő a Kia által felvázolt skiccen. A képről ugyanis a szinte már sorozatgyártásra kész Sonet Concept köszön vissza. A tanulmányautón a behúzható kilincsek és az apró visszapillantók jelentik csak azokat a részleteket, amiket biztosan nem látunk viszont a szériaautón. Minden más, köztük a jellegzetes tigrisorr hűtőmaszk is valószínűleg változatlanul az utcai modellen is látható lesz.
Hirdetés
A modellt egyértelműen a fiataloknak szánják, Bose hifivel, konnektivitási szolgáltatásokkal, 10,25 colos érintőképernyős középkonzollal és remélhetőleg kedvező árcédulával. Utóbbiról még semmit nem árultak el, erre várni kell az augusztus 7-én esedékes bemutatóig. Viszont árulkodó, hogy a koncepcióautót Indiában mutatták be, ahol adókedvezmény jár az 1,2 literes benzinmotornál kisebbel eladott autókra (dízelek esetében 1,5 literesnél kisebbnek kell lenni az adókedvezményhez). A Sonet valószínűleg 1,2 literes benzinmotorral és manuális sebességváltóval érkezik, illetve egyliteres benzinessel, amihez automatikus váltót társítanak. Az 1,5 literes dízel is a paletta része lesz várhatóan manuális és automata váltókkal egyaránt.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?