Hamarosan frissül a SEAT népszerű SUV-ja

Pár nap, és leleplezik a SEAT Ateca modellfrissített változatát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Június 15-én mutatkozik be a ráncfelvarrott Ateca, addig is egy apró ízelítőből tudhatunk meg többet a spanyolok eddigi legsikeresebb SUV-járól.

Tíz évvel ezelőtt még az Alhambrát vagy az Alteát kereste az, aki nagycsaládosként SEAT-ba akart ülni, mostanra azonban változott a helyzet: az előbbit szinte teljesen elhanyagolja a spanyol márka, utóbbi pedig már meg is szűnt. A mai vásárlók sokkal inkább érdeklődnek a SUV-ok iránt, éppen ezért nem is meglepő, hogy a fenti egyterűekkel ellentétben nem hagyja elavulni az Atecát a SEAT. A népszerű modellből már több mint 300 ezret értékesítettek, de el kell ismerni, ráfér már a frissítés, hiszen 2016 óta van a piacon. Most ez is megtörténik,

június 15-én leleplezik az új Atecát.

Hirdetés
Egyelőre csak egy sejtelmes, néma videót tett közzé a gyártó, ám ebből is lehet következtetéseket levonni. Például egyértelmű, hogy a hátsó lámpák formája nem változik, még a fényszóró grafikája is megmarad, viszont az eddigi hagyományos izzók helyett - opcionálisan vagy alapáron - LED-es irányjelző lesz majd az Atecán, ráadásul a kifejezetten látványos, futófényes kivitelű. Hangsúlyosan csillog még a 4-es szám a jobb alsó sarokban, így (nem meglepő módon) továbbra is lesz összkerékhajtású változat, valamint a lökhárító is új stílust kap. A leginkább szembetűnő változás természetesen az új betűtípussal szedett Ateca felirat a csomagtér-ajtón - hogy ettől modernebbnek hat-e a kocsi, ízlés kérdése. Az autó többi részéről csak annyit árult el a SEAT, hogy az érzelmekre ható dizájnt fog kapni kívül, belül pedig magasabb szintű kényelmet és biztonságot kínál majd. Frissül a technológia is, ezen a téren akár a Tarraco vagy az új Leon lehet majd a minta. A teljesen összekapcsolt felhasználói élmény mellett az erőforrások is megújulnak, hatékonyabb belsőégésű motorokra számíthatunk, hibridről azonban eddig nem esett szó. A kanyarvadász SEAT-rajongók persze a Cupra verziót várják leginkább, és bár sajnos erről sem érkezett több információ, a jelenlegi modell sikerességéből kiindulva várhatóan továbbra is elérhető lesz az akár több mint 300 lóerős SUV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?