Hamarosan ingyen adhatják a forgalmi engedélyeket

Csökkenhetnek az autóvásárlással kapcsolatos költségek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóvásárlással kapcsolatos eljárásdíjak csökkentésén dolgozik a Miniszterelnökség, akár teljesen ingyenessé is válhat a forgalmi engedély kiadása.


A gépjárművek vásárlásával összefüggő eljárási díjak és illetékek csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagon dolgozik a Miniszterelnökség - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
Tájékoztatása szerint megkezdték a javaslatcsomag előkészítését, ennek tartalmát 2017-ben dolgozzák ki. Több elem közül Kovács Zoltán kiemelte a ma 6-6 ezer forintért adott forgalmi engedély vagy a törzskönyv ingyenessé tételét is, további részleteket azonban nem közölt.
Hirdetés
A háttérműsorban beszélt arról is, hogy jövőre folytatódik az idén megkezdett illetékcsökkentés, ám a gépjárművek vagyonszerzési illetékének mérsékléséről egyelőre nem esett szó, az sajnos nem is várható, márpedig az autóvásárlásnak az a nagyobbik bürokratikus terhe, nem pedig a forgalmi engedély és a törzskönyv díja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 23:08
  Permalink

  Belengették itt hogy a gépjárművekkel kapcsolatos terheket csökkentik, még az illeték csökkentést is megszellőztették, aztán lett ez, egeret szültek a hegyek…..
  Még jó hogy a villanyautóknál meg a plug’nplay hibrideknél csökkentették az adminisztrációs terheket a cégautóadó meg a teljesítményadó mentesség eltörlésével!
  “Lenin elvtárs visszadobta a labdát a gyerekeknek…pedig közéjük is lövethetett volna…”

 • 2017.10.27. at 23:08
  Permalink

  Az Állami nyomda ahol ezek (is) készülnek eddig is jelentős veszteséget termelt. Ezután legalább azt a 6-6 ezer Ft-ot is odacsaphatják a veszteség mellé amit amúgy is a mi adóforintjainkból fedeznek 🙂 . Szóval az ingyen csak látszólag van ingyen jelen esetben!

Vélemény, hozzászólás?