Hamarosan jön az új Mini Clubman, már tesztelik a Nordschleifén

A Nürburgringen köröz a következő Mini Clubman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyobb méretben és hagyományosan nyíló hátsó ajtókkal jön az új Clubman, de az álcafólia alól ez még alig látszik a videón.


A Mini Clubman eredetileg az ős-kiskocsi 1969 és 1980 közötti menőbb, kockaelejű változata volt, ami a British Leyland konglomerátum 1968-as megalakulása után megszűnő korábbi Wolseley Hornet és Riley Elf néven futó "luxus" Mini verziókat váltotta. Lett belőle kombi is, a Clubman Estate váltotta a Mini Countryman és Traveller kiadásait. Hogy meglegyen a zavar, a BMW fennhatóság alatt kifejlesztett modern, kombi Clubman azért ezen a néven futott, mert ez a védjegy volt a tulajdonukban. Mindenesetre a Mini második szériájának kombija nem lett annyira praktikus, mint egy valódi kombi, de ezen most a harmadik generációnál változtatnak.
Hirdetés


A videón gumit csikorgató, a nürburgringi huplikat nagy sebességnél is szépen kirugózó autó már rendesen négyajtós. Azaz hat, mert megtartja a furgonos, de praktikus dupla szárnyú kialakítást a szinte függőleges farán. A tanulmány Mini mértékkel jó nagy lesz, a Genfben kiállított kocsi hossza 26 centit nőtt, de ennél még jelentősebb a 17 centis gyarapodás szélességben. Motorból az új 1,5 literes háromhengerest és a Cooper S-ben dolgozó 2,0 literes négyhengerest is biztosan be fogják építeni a még ősszel bemutatkozó, és jövőre megvehető Mini Clubmanbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?