Hamarosan kifut a Bugatti Chiron

Már csak 100 eladó példány van a Bugatti Chironból, ennyit gyártanak 2021 végéig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

5 év alatt összesen 500 darab Chiront gyárt a Bugatti, 100 példány még keresi a gazdáját. Az új autókat tehetős tulajdonosaik 2021 végéig vehetik majd át.

2016-ban kezdődött a Bugatti Chiron pályafutása, ami az előd Veyron után keletkezett űrt volt hivatott kitölteni és sikerrel is vette az akadályt. 2021 végéig mindössze 500 példányt gyártanak a különleges modellből, még nem késő, ha valaki meg akarná venni az utolsó 100 példány egyikét.
Hirdetés
A vezérigazgató, Stephan Winkellmann – aki korábban egy évtizeden keresztül igazgatta a Lamborghinit, majd egy rövid ideig az Audi Sport vezetője is volt – úgy nyilatkozott, hogy bár a Chiront nem tervezik a 2021. végénél tovább gyártani, nem marad a márka új modell nélkül. Részleteket nem osztott még meg, de annyit mondott, hogy igyekeznek hűek maradni a márka alap filozófiájához, hogy a legjobb autót adják a világnak. Az újdonságot már 2020-ban láthatjuk majd, így nem kell majd 2 évet várni, mint korábban a Veyron és a Chiron között. Hogy pontosan mi lesz az, egyelőre nem lehet tudni, de a logikus döntés egy négyajtós GT vagy egy SUV modell lenne, amit elektromos meghajtással még nagyobb figyelem övezne. A Bugatti egyelőre nem veszi át egyik Volkswagen termék padlólemezét sem, így mindenképpen egyedi megoldással kell előállniuk. Egy Bugatti GT-re valószínűleg mindenki elismerően csettintene, de a jelenlegi trendek alapján egy szabadidő-autó talán jobban megérné pénzügyileg a cégnek. Az persze kérdés, hogy a márka rajongótábora és ügyfélköre hogyan fogadna egy ilyen autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?