Hamarosan láthatjuk a Pininfarina szuperautóját?

Augusztusban megmutatják a Pininfarina sportautójának prototípusát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb információk láttak napvilágot a Pininfarina szupersportautójáról, ám a valódi gépet ábrázoló képekkel még adósak. Ha minden igaz, már nem sokáig.


Ezer lóerős villanyautót ígért az Automobili Pininfarina, amely elméletileg már jövőre már az aszfaltot koptathatja. Állítólag még augusztusban megmutatják a Monterey Car Week során az autót, márpedig ez a rendezvény augusztus 22-én kezdetét veszi. Üröm az örömben, hogy csak a potenciális vásárlójelöltek előtt rántják le a leplet a prototípusról. Azonban meg lennénk lepve, ha nem szivárognának ki róla fotók idő előtt. A nagyközönségnek ugyanis csak a 2019-es Genfi Autószalonon szeretnék megmutatni a már szériaérett változatot.
Ez a széria persze kicsi lesz, ugyanis csupán 150 darab elkészítését tervezi a gyártó. Amit eddig tudni lehet az autóról, csak annyi, hogy szénszálas műanyagból készül majd a karosszériája, és extrém gyors lesz. Álló helyzetből állítólag két másodperc alatt eléri a 62 mérföld/óra sebességet, tehát lényegében a 100 kilométer/órát, a végsebessége pedig meghaladja a 300 km/h-át. Mindezek mellé a Pininfarina ígérete alapján több, mint 480 kilométert képes majd megtenni egy feltöltéssel.
Hirdetés

Néhány új skiccet is megmutattak a műszerfalról, de nem sok derül ki az absztrakt festménynek is beillő alkotásból. Látható egy rendkívül sportos kormánykerék mögötte digitális kijelzőkkel, habár a vezetőtől balra elhelyezkedő képernyő nem feltétlenül praktikus megoldás. Remélhetőleg hamarosan tényleg újabb képek és információk érkeznek az izgalmasnak tűnő villany sportautóról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?