Hamarosan új szelek fújnak Södertäljéban

Óriás Scania szélcsatorna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Scania egy új szélcsatorna megépítését határozta el kutatási-fejlesztési központjában, a svédországi Södertäljéban.


A különböző időjárási viszonyok között végrehajtott teherautó és autóbusztesztek időigényesek, ráadásul nagy anyagi erőforrásokat igényelnek. Egy olyan szélcsatorna, amely akár a sarkköri hidegtől a nyirkos trópusi hőségig képes szimulálni bármilyen, a valóságossal megegyező időjárási viszonyt, továbbá még a széltesztek elvégzésére is alkalmas, sokkal hatékonyabbá és rugalmasabbá teszi a Scania termékfejlesztési munkáját.
„A fejlesztési folyamat különböző szakaszaiban jelentős előnnyel jár, ha mind a járműveket, mind a különböző alkatrészeket az évszaktól függetlenül tudjuk tesztelni, azok külön utaztatása nélkül. Egy ilyen szélcsatornába történő beruházás pozitív hatással lesz versenyképességünkre, hiszen ennek köszönhetően lerövidülnek a termékfejlesztési idők, illetve magasabb minőséget érhetünk el.” – mondta Sven-Åke Edström a Scania tehergépkocsik, fülkék és buszalvázak fejlesztéséért felelős alelnöke.
A szélcsatorna 3.500 négyzetméteres, többemeletes épületben kerül majd elhelyezésre, amely a Scania technikai központjában, Södertäljéban épül meg 2013-ig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?