Hamilton magát okolja, csapata azonban nem

Hamilton hibája a világbajnoki címébe kerülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak saját magát hibáztatja Lewis Hamilton, amiért az Olasz Nagydíj első körében baleset miatt kiesett. Csapata azonban bátorítja őt.

„Teljesen egyértelműen az én hibám volt” – mondta Lewis Hamilton, miután visszatért csapata motorhome-jába az Olasz Nagydíj első körében elszenvedett balesete után.
„Megesik az ilyen, amikor az ember versenyez és keményen nyomja.”
„Megpróbáltam az autót egy bizonyos módon befordítani a kanyarba, de túl közel voltam Massához és kiszakította a kerekemet. Semmit nem tudtam tenni.”
Az Olasz Nagydíj előtt Hamilton vezette a világbajnokságot három pont előnnyel Webber előtt, viszont az üldözőboly, Vettel, Button és Alonso 31-41 ponttal voltak leszakadva.
Most Webber vezeti a bajnokságot öt ponttal Hamilton előtt. A brit versenyzőt pedig mindössze 16-19 pont lemaradással követi Alonso, Button és Vettel.
„Nincs még veszve minden, de az ilyen hibák, mint amilyet ma követtem el, a világbajnoki címbe kerülhetnek.”
A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh is egyetért vele, hogy Hamilton hibát követett el, de ennek ellenére nem szeretné, ha versenyzője változtatna agresszív stílusán.
„Ez Lewis (Hamilton). Ő egy agresszív versenyző, aki hogyha a kényelmes karosszékben ülve megnézi a lassított felvételt, akkor valószínűleg azt gondolná, hogy bárcsak ne tette volna. Mi is ezt gondoljuk.”

„De ennek ellenére nem szeretném, ha változtatna a stílusán. Ő pont ettől olyan nagyszerű versenyző.”
„Lewisról tudni kell, hogy nagyon kemény magával szemben. Mindig tökéletes és mindig a legjobb versenyző akar lenni. Ha ez nem sikerül neki és hibázik, az mindig nagyon bántja őt. De a versenypályán milliméterek és centiméterek döntenek arról, hogy a verseny hőse leszel vagy kiesel.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?