Hamilton tette a győztes licitet, mégsem vitte el a Merci CLA-t

Hamilton az első Mercedes-Benz CLA Shooting Brake-ről is lecsúszott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz már-már hagyományos módon jótékonysági árverésen értékesítette a kecskeméti gyártású Mercedes-Benz CLA Shooting Brake első példányát.


A hungaroringi időmérőn leggyorsabb, ám a futamon csúnyán kikapó címvédő Lewis Hamilton 28 millió forintot ajánlott az első Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modellért a Mercedes-Benz jótékonysági árverésén. Aukción kívül azonban ennél is többet ajánlottak a különleges autóért, mely végül 30 millió forintért kelt el két nappal az esemény után. Így összesen 44 113 000 forintot gyűjtött össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a szervező Mercedes-Benz Hungária Kft. és Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
A 30. Forma-1 Magyar Nagydíj előtt megrendezett aukción több mint húsz tétel került kalapács alá, sportszövetségek és vállalatok különleges és értékes tárgyakkal, ereklyékkel járultak hozzá annak sikeréhez. Az árverés után újabb felajánlás érkezett, így végül szombaton a Mercedeseket is értékesítő Jász-Plasztik Autócentrum Kft. vehette meg, illetve át a korábbi árverés legértékesebb tételét közvetlenül az időmérő edzés után a Hungaroringen. 2012-ben egyébként ez a cég vásárolta meg az első, szintén Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B-osztályt is, így mindkét különleges autó hazánkban marad.
Hirdetés

Lewis Hamilton örömmel mondott igent a felajánlásra, hiszen így még több pénz jut a rászoruló gyermekek körülményeinek javítására a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül. Mindezen felül szombaton saját overallját is felajánlotta a szervezet számára, mely később talán egy hasonló aukción talál majd gazdára. Az esemény és a későbbi felajánlás valódi nyertesei azok a gyermekek, akiknek jövőjéről az NGYSZ gondoskodhat. Ebben segíti őket az a jelentős összeg, mely az árverésre bocsátott tételekből és az esemény részvételi díjából adódott össze.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?