Hamvaiból éledt újjá ez a Ferrari

Újjászülethetett, de eredeti motorját már nem kaphatta vissza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos van az a szintű károsodás, ami után már nem éri meg újjáépíteni egy autót. Még egy Ferrarit sem, de van olyan lehetőség, mint ez, ami még több lehetőséggel kecsegtet.


A modern autók elektromos hajtással, vagy elektromos rásegítéssel sokszorosan gyorsabbak már a régi ikonikus vasaknál. Tehát nem mondhatjuk, hogy régen minden jobb volt, hiszen egyre gyorsabbak lehetünk, de közben valami elveszik: a lélek. A régi, de még a mostani Ferrarik, Lamborghinik, Porschék motorjai is mind egyedi hangon szólnak a sofőrhöz, villanyhajtással mindegyiknek ugyanolyan hangja lesz: semmilyen. A múltat és a jelent/jövőt összemosni ördögtől valónak tűnhet, ám ebben az esetben érthető, miért került ebbe a Ferrari 308 GTS-be elektromos hajtás a V8-as helyére.
Hirdetés

Ez az olasz sportkocsi pár éve kigyulladt, a szivárgó üzemanyag begyulladt a motortérben, ennek következtében leégett az egész hátulja. Tulajának nem állt módjában felújítani, így roncstelepre került. Az Electric GT műhely itt talált rá, majd új lehetőséget adott neki a közlekedésre. A kiégett V8-ast elengedték, a karosszériát rendberakták, három elektromotor került bele, 47 kWh-nyi akkumulátor, amit előre és hátra pakoltak. Ötfokozatú kézi váltón adja le a teljesítményét a hátsó kerekekre, így a mókafaktor garantáltan megvan benne, hiszen ugyanúgy lehet vele gumit égetni, mint bármilyen hátsókerekes sportkocsival. Ráadásul így gyorsabb is, mint a V8-assal volt, eléri a 300 km/h-s sebességet is, és nagyjából 130 kilométert tesz meg egy töltéssel. Mi ez, ha nem a stílusos villanyautózás? A Sok Leaf között jól mutat a töltősoron, és most minimális ár nélkül a tiéd lehet, tehát ha nem kell senki másnak, szemtelenül kis összegért hazavihető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?