Hanák Tímea, Európa első női hídmestere videón mesél munkájáról

A Magyar Közút legújabb videójában egy igazi sikersztorit ismerhetünk meg, megéri megnézni!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Közút a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol​ kampányához csatlakozva úgy vélte, hogy Tímea története érdekes lesz a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A helyzet viszont az, hogy ezt a videót mindenkinek látni kell.

Tímea volt az első nő Európában, aki hídmester lehetett. Ráadásul mindössze 27 éves volt, amikor ezt a sikert elérte. Mára már 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjának a mindennapi zavartalan működéséért. Ez az építmény nem más, mint a 88 méter magas Kőröshegyi völgyhíd, ami a Kőröshegyi-Séd völgye felett juttatja át akadálytalanul az M7-es autópálya forgalmát. Természetesen nem "csak" ebből áll a munkája, a majd 1,9 kilométer hosszú híd állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 környékbeli műtárgyért is ő felel.
Hirdetés
A videóban a feladatok rövid bemutatása mellett arról is beszél, hogy amikor az állásra jelentkezett, akkor is egyedüli nőként "szállt szembe" a csak férfiakból álló konkurenciával. Tímea úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat, és hogy őszinték legyünk, mi sem hisszük, hogy ez valamiféle kimondott "férfimunka" lenne, ha egyáltalán lehet még bármire ezt a kifejezést polkorrekt módon használni 2021-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?