Hangszertokban menekült a Renault-Nissan egykori vezére?

Megszökött a házi őrizetből Carlos Ghosn

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Házi őrizetben várta tárgyalását Carlos Ghosn, ám 2019 utolsó napjaiban szülőhazájában, Libanonban bukkant fel.

Még az előző év vége előtt, adott ki egy nyilatkozatot Carlos Ghosn arról, hogy Libanonban tartózkodik, márpedig a Renault-Nissan egykori vezérének hivatalosan házi őrizetben kellene lennie Japánban. A sikkasztással és adócsalással vádolt sztármenedzsert tetemes óvadék ellenében engedték házi őrizetbe azok után, hogy 2018 végén letartóztatták. Szökéséről érdekes pletykák láttak napvilágot, ugyanis állítólag egy hangszertokban csempészte ki egy zenekar, amely a karácsonyi partiján játszott, ám ezt a Ghosn-hoz közel állók cáfolták.
Hirdetés
A Reuters hírügynökségnek a libanoni hatóságok elárulták, hogy Ghosn francia útlevéllel és libanoni igazolvánnyal érkezett az országba, amelynek nincs kiadatási egyezménye Japánnal. Stephen Givens Japánban praktizáló ügyvéd szerint elképzelhetetlen, hogy japán kormányzati hátszél nélkül szervezzenek meg egy ilyen szökést. Sokan titkosszolgálatok beavatkozását sejtik a háttérben. Azonban az valószínű, hogy Ghosn a szökéssel bűncselekményt követett el, ezért Japánba már biztosan nem térhet vissza, sőt valószínűleg a jövőben Libanont sem hagyhatja el. Az év utolsó napján kiadott közleményében a szökését az elfogult japán igazságszolgáltatással magyarázta. Szerinte eleve bűnösnek tekintették és alapvető emberi jogait is semmibe vették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?