Hankook gumikra vált a Formula E

Lecseréli eddigi gumiabroncs-szállítóját a Formula E

Jóváhagyta az FIA Motorsport Világtanácsa, hogy a Formula E gumibeszállítót váltson. A tender nyertese a Hankook lett.

A Formula E sorozat egyik érdekessége, hogy a versenyautókon nem sima felületű (slick) gumikat használnak. Ennek persze vannak előnyei és hátrányai egyaránt, de tény, hogy például az eső érkezésekor nem szükséges kerékcserére kiállni. A Michelint váltó Hankook is kifejezetten a Formula E igényeire szabott Gen3 abroncsokat szállít majd, amelyek nedves és száraz körülmények között egyaránt alkalmazhatók, akár több futamon is. Az abroncsok nagyon alacsony gördülési ellenállása szintén az elektromos járművek hatékonyságát fokozza. A természetes eredetű anyagok és a fenntartható forrásból származó gumi szintén a hosszútávú teljesítményt segíti elő. A dél-koreai gyártó ev-abroncsait egyébként a vezető elektromosautó-gyártók már eddig is használták eredeti alkatrészként.
Hirdetés
„Világszerte minden kollégánkat büszkeséggel tölti el, hogy az FIA tenderén az FIA Motorsport Világtanácsának jóváhagyásával a Hankookot választották ki az ABB FIA Formula E világbajnokság jövőbeni abroncs- és technológiai partnereként. A Formula E-hez hasonlóan a vállalatunk is a fenntartható növekedésért dolgozik, és izgatottan várjuk, hogy a Gen3 abroncspartnerként mi is részesei lehessünk ennek a kalandnak” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnöke és operatív igazgatója. „Lenyűgöző, ahogy az FIA és az ABB FIA Formula E világbajnokság felveszi a harcot a klímaváltozás és a légszennyezés hatásaival a városokban, és az elektromos járművek használatát ösztönzi ezzel a versenysorozattal, amely egy szélesebb, globális közönséggel ismerteti meg az elektromos járműveket.” A Formula E aktuális szezonja jelen állás szerint augusztusban, Berlinben fejeződik be, valószínűleg még a Michelin abroncsaival. A Hankook pedig a következő szezonban érkezik.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?