Harcra kész az új Toyota Corolla versenygép

Jövő hétvégén már élesben lökdösődhet az NGTC Corolla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lecserélte az Avensist egy Corollára a Speedworks Motorsport, ahol a független indulók címvédője vezet a brit Túraautó Bajnokságban. Az új versenyautó a tesztköreit futja, hiszen egy hét múlva már élesben kell bizonyítania.


A Corollával együtt gyári hátszél is érkezett a csapathoz, amit teljes mértékben kiérdemeltek az utóbbi években látott munkájukkal. Az elmúlt két esztendőben a saját fejlesztésű Toyota Avensis versenyautót használta a csapat. Azzal a versenygéppel Tom Ingram két bajnoki címet szerzett a függetlenek között, így most óriásiak az elvárások, hiszen a gyári Toyota csapattá avanzsált Speedworks Motorsports most már nem csak a függetlenek között indul, így az összetett bajnoki címért is harcolhatnak.
A siker érdekében megpróbálnak minél több kilométert beletenni az új versenyautóba, amely nemrég a 3250 méter hosszú Circuit Calafat aszfaltját koptatta Spanyolországban, bár az NGTC szabályok alapján épített Corollát a brit Oulton Parkban mutatták be korábban.

A spanyolországi teszt után megmutatták az autó végleges festését is, illetve a csapat főszponzorait. Ingram pedig nagyon pozitívan nyilatkozott a versenygépről: „Igazán eredményes pár napon vagyunk túl. A legfontosabb, hogy az autó fantasztikus volt. Nem számítottunk arra, hogy első nekifutásra ilyen gyors lesz, de már az első nap végére megközelítettük kitűzött céljainkat. Nagyon ígéretes, ahogy a Corolla a beállítások legapróbb módosítására reagál; a fékteljesítmény és a stabilitás egyenesen hihetetlen” – nyilatkozta az újdonsült Toyota gyári versenyző.
Hirdetés

A napokban már visszatért a csapat az anyaföldre és a szezon első két helyszínén, Brands Hatch-ben és Donington Parkban folytatják a tesztet. A szezon pedig április 6-án kezdődik Brands Hatch rövidebb (Indy) vonalvezetésén. Lentebb pedig az autó felkészüléséről nézhettek meg egy rövid, ám annál érdekesebb videót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?