Három nő halálát okozta egy papucs

Hármas gázolás egy beszorult papucs miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét gázpedál botrányba keveredhet a Toyota, ugyanis New York államban három hölgy halálát okozta egy hirtelen felgyorsult Highlander, sofőrje szerint a gázpedálhoz szorult papucsa volt a ludas.


Még tavaly év elején több modelljét hívta vissza a gázpedál forgó-mechanizmusának szorulása miatt a Toyota. A vizsgálatok szerint baleset nem történt ennek következtében, hiszen a váltók üresbe kapcsolásával és fékezéssel minden esetben megállíthatók voltak az autók, ám némi butasággal vegyítve bizony volt karambol, ami ezzel összefüggésbe hozható, az újvilágban volt ember, aki a beszorult gázpedál orvoslására nem jött magától rá, s a márka telefonos segélyvonalát hívta inkább.
Most egy, a korábbi visszahívással is érintett Highlander balesete kapcsán irányulhat ismét figyelem – az eladások viszonylatában vezető pozíciójáról az idei japán földrengések miatt nemrégiben lecsúszott – gyártóra. A New York állambeli Albany-ban ugyanis egy hölgy három másikat gázolt el Toyota Highlanderével, miután annak hirtelen felgyorsulása miatt járdára ugratott, majd épp egy templom előtt várakozó csoportba hajtott, s egy fiatalabb, valamint két idősebb hölgyet gázolt el. A méretes szabadidőautó alá szorultak a helyszínen életüket is veszítették. Az autó sofőrje szerint papucsa szorult össze gázpedállal, s ez okozta a balesetet. A helyi seriff, Craig Apple szerint ezen gázolás minden idők egyik legszörnyűbbje volt, a pontos okát pedig egyelőre még vizsgálják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Szerintem a csajtól el kéne venni a jogsit, mondjuk örökre, aztán olyan eszetlen lábbelikben járhatna élete végéig amilyenben akar. A Toyotát meg hagyjuk csak szépen békén. A világ legjobb autóit gyártó legnagyobb autógyár. Nem véletlen, hogy lejáratókampányok sorozata indul ellene….

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Ezt, a sok baromságot:)
  Valaki végigolvasta a cikket? Érette is? A nő egy szóval sem mondta, hogy beragadt a gázpedál!!! A cikk íróját a Toyota helyében vastagon perelném:) Az, hogy melyik autó szép, egyéni ízlés dolga. Míg veszik az emberek, addig van létjogosultsága, mint a Clio és a C3-nak is. Normális halandó nem vitatkozik ezen:) Minden márkának vannak legendásan megbízható, meg szép és jó autói. Meg “fostalicská”i is:)

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Persze Cápa… aludj még egy kicsit 1,1m kilométer 😀
  500.000 még talán hihető, legközelebb ne túlozz ennyit!
  A Toyotát meg nem kell védeni, azért mert volt pár jól sikerült modelljük, még csinálhatnak szart is, főleg ha már szép autót nem tudnak !

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Pfff, ha ilyen nem fordult elő, fordult elő sokkal durvább ratyi francia autókkal. Ótvan Rönyókban külön bugyra van a gázpedálnak és ha becsúszik a szőnyeg, nem lehet padlózni, ami ugyanolyan veszélyes.
  Ez az egész csak felfújt hírverés, kutyát nem érdekelné, ha valami dagadt béna rusnya amcsi nő, beszorult papuccsal simán lestukkol egy fát.
  De sajnos a saját hülyesége miatt meghalt HÁROM másik ember és ezt is felhasználják, amire csak lehet.
  Üdv a Cákapikalizmus-ban …

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Nem lenne baj és meggyőződésem,hogy kevesebb lenne a baleset,ha sokkal kevesebb emancipált nő vezetne az utakon,tisztelet a kivételnek!Veztés helyett inkább sokszor a küllemüket igazitják és ha baj van,csak ellenálhatatlanul mosolyognak és az igaz,óvatosan hajtanak át az emberen!Inkább vigyázzanak a gyerekekre,mert azt a karrierjük miatt,nem nagyon akarnak vállalni,pedig az igazi küldetésük ez lenne!

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  Én is nő vagyok, vezetek magas sarkúban, papucsban is. De lapos talpú papucsban,és soha nem akad be. Az amcsi néninem tudta melyik a fék és melyik a gáz,meg lehet már nem 18 éves. És szintén Toyotám van, bárnem túraautó, hanem Yaris. Kis cukorfalat:)))

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  10évből 9szer volt az USA-ban a legkedveltebb autó Toyota Camry,Eladási,megbízhatósági rekordokat döntött meg többször,2011ben jött fel a GM újra az élre-ez köszönhető a negatív propagandának!Én akkor is azt mondom,ne ülj autóba Papucsba-mert akkor egy GM-el is történhetnek gázpedál problémák.
  Az én 1.8d Corollám 1.1millió!!!! km-rel a háta mögött is fut,az Avensisem (2.0td)500ezernél tart és nincs problémám vele-de persze én nem vezetek papucsban!

 • 2017.10.31. at 12:35
  Permalink

  “Papucsban vezetni ősi román szokás”.
  Az ótó kezelési utasításába bele volt írva, hogy nem szabad papucsban vezetni!? Hát akkor ezután bele lesz, mert még meg is fogja nyerni a pert 🙁 Ámerika – többek között – a végtelen hülyeségek országa is. (nálunk a hűtőgéphez volt beleírva, hogy kisgyereket ne engedjünk benne játszani 🙂 – pedig ez európai volt. Kezd átgyűrűzni már ide is 🙁

Vélemény, hozzászólás?