Három terepkombival újítana a Ford

Meglévő modelljein alapuló terepkombikat fog kihozni a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford annyira megirigyelte a Volkswagen Alltrack, a Skoda Scout és a Volvo Cross Country modelljeit, hogy háromféle terepkombit tervez.


A Ford nem akar elmenni amellett a tény mellet, hogy a fontosabb nyugat-európai piacokon egyre nő a terepkombik népszerűsége. Az egykori Audi allroad quattro, a Volvo V70 Cross Country és a Subaru Outback szellemi örökösei jóval egyszerűbb összkerékhajtási rendszerekkel, differenciálzár nélkül készülnek. Mindez persze nem baj, mert a zömében elsőkerékhajtású crossoverekhez képest ezek a terepkombik tulajdonképpen ügyesebb terepjárók. A brit Autocar szerint a Ford a következő három évben három ilyen típussal is ki fog jönni.
Hirdetés


Egyelőre azt még nem tudni, hogy pontosan melyek lesznek ezek, de a Mondeo és a Focus a legesélyesebbek. Utóbbinak az előző generációjából volt már ilyen próbálkozás, de a Focus X-Road nem lett osztatlan siker. A harmadik modell egyelőre még rejtély, de a Ford európai elnökhelyettese, Barb Samardzich korábban úgy fogalmazott, hogy nem is feltétlenül kell kombinak lennie a terepesített verziónak. Lehet, hogy a Volvo S60 Cross Country mintájára egy szedán lesz az átalakítás alanya.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:53
    Permalink

    Tényleg érdekes, hogy eddig pont a Fordnak nem volt ilyen kocsija. 3 terepkombit nehezen tudok elképzelni, mert van a Focus kombi, mega mondeo kombi és kész nincs több. A 3. valóban egy sedan lehet, esetleg a Fiesta, vagy terepesítik a C-Maxot. Ilyesmi volt anno a Renault Scenic RX4 vagy a Seat Altea XL Freetrack.

Vélemény, hozzászólás?