Három újabb autót tört össze az Euro NCAP

Ötcsillagos a Mercedes-Benz V-osztály és a Nissan X-Trail, a Citroën C4 Cactus csak négyet kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP legújabb töréstesztjén három autóból kettő jelesre vizsgázott az utasok védelméből, egy pedig a gyalogosok óvásából.


Pontosan egy hónappal ezelőtt jelentkezett utoljára törésteszttel az Euro NCAP, most három újabb autót tört össze. A mostani összeállításból egyedül a Citroën C4 Cactus kapott 4 csillagos NCAP eredményt, pedig valójában tisztességesen védi felnőtt és gyerek utasait is, az orrkialakítás a szélvédőt és a tetőoszlopokat leszámítva gyalogosbarát.
A legújabb Euro NCAP töréstesztek eredményei
Euro NCAP 2014 eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBaleset-elkerülő rendszerek
Citroën C4 Cactus4 csillag82%79%80%56%
Mercedes-Benz V-osztály5 csillag93%87%67%85%
Nissan X-Trail5 csillag86%83%75%75%

Nem meglepő, hogy a guruló erődítménynek nappalinak tűnő Mercedes-Benz V-osztály már ötcsillagos, a felnőtteket és a gyerekeket is nagyobb biztonságban utaztatja, balesetelkerülő rendszerek teljes sorát kínálja, a gyalogosokra viszont veszélyes.
Hirdetés

A Nissan X-Trail is tisztességgel védi utasait, szabadidő-autóhoz mérten kifejezetten kíméletes a gyalogosokkal, sok más mellett automata vészfékezőrendszer, sávelhagyásra figyelmeztetés, holttérfigyelő és táblafelismerő egyaránt szerepelhet benne. Még az Euro NCAP korábbi pontozási rendszere szerint is négycsillagos elődjénél jóval biztonságosabb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?