Háromüléses csúcsgépen dolgozik a McLaren

Már a neve is megvan a McLaren F1 utódjának

Nem közvetlen, de szellemi utódja lesz a McLaren új hiperautója a legendás F1-esnek. Ülésszáma megegyezik, neve viszont nem tűnik akkora telitalálatnak.

Három üléssel készül a legújabb McLaren hiperautó, megidézve ezzel a legendás F1-et

Újabb nagy dobásra készül a McLaren, bár jelenlegi csúcsgépük, a Senna sem épp kispályás. Hamarosan érkezik egy jóval erősebb, még különlegesebb és még érdekesebb sportautó, vagy inkább hiperautó kínálatuk csúcsára. Tavaly már levédették a nem túl fantáziadús GT nevet Amerikában és Angliában, most ezt a védést megerősítették. Az új autót ugyanakkor BP23 néven is fejlesztik, így egyelőre nem tudni pontosan, mi lesz a végleges neve, ám a levédetés sokat sejtet.

Teljesítményét egyelőre nem tudni, de gyorsabb lesz, mint a McLaren P1, 391 km/h lesz a végsebesség

Hirdetés

Az új hiperautó erősen idézi majd a legendás McLaren F1-et, üléselrendezése azonos lesz, vagyis elöl középen a sofőr foglal helyet, mögötte kétoldalt pedig két utasa. Pár előzetes rajzon már láthatjuk is az új McLarent, amik közt már látni a végsebességét is mérföld/órában, ami 243, vagyis 391 km/h. Nem csak üléseiben, igencsak kis számú gyártásában is emlékeztet majd az F1-re, ugyanis csupán 106 darab készül belőle. Rossz hír viszont azoknak, akik most hallanak róla először, hogy mind egy szálig elkeltek már, holott a kocsi nem is létezik még, az ára pedig példányonként több mint 560 millió forintnak megfelelő angol font.

Az új autó BP23 kódnéven készül, de a GT nevet már bejegyeztették korábban

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?