Használt Lamborghini 144 millió forintért

Mario Andretti verdája volt egykor ez az eladó Lamborghini Countach

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy élő versenyzőlegenda egykori autóját vásárolhatja meg, akinek van rá elég zöldhasúja.

Remélem sokan felkapják Mario Andretti nevének említésekor a fejüket, hiszen a motorsport egyik meghatározó alakja, aki még manapság is aktívan részt vesz a benzingőzös eseményekben. Mivel egy IndyCar és F1 bajnokról, valamint Le Mans-i győztes versenyzőről van szó, talán nem csoda, hogy a garázsában igazi gépcsodák fordultak meg. Például egy 1984-es Lamborghini Countach.
Hirdetés
Andretti olasz bikája egy 5000 S modell, amelyben ötliteres, V12-es szívómotor teljesít szolgálatot 371 lóerővel. Karburátorokkal. Ugyanis a befecskendező csak később jelent meg a Countach szívében. A modellből egyébként összesen 321 darabot gyártották, és mindet az USA-ba szánták. Az egyikre pedig le is csapott az akkoriban az IndyCar sorozatban versenyző pilóta.
Andretti gépe most kifogástalan állapotban várja az új gazdáját. Sőt, a vörös fényezésű autón még a versenyző aláírása is feltűnik például a visszapillantó tükrök házain. Az utastérben is minden szinte újkori állapotában őrződött meg, ami nem csoda, tekintve, hogy csak 17 715 kilométert futott a sportautó. Az árát pedig 500 ezer dollár alá lőtték be, „csábító” 499 000 dollárra, ami a jelenlegi árfolyamon körülbelül 144 millió forintnak felel meg. Gondolom többeknek megfordult a fejében, hogyan lehet megválni egy ilyen autótól, ám érdemes tudni, hogy Mario Andretti garázsában parkol még egy 1989-es Countach Anniversary, egy 1991-es Diablo, egy Murcielago és egy Aventador is, szóval biztosan nem lesz búskomor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?