Hatalmas autóskereskedés nyílt a Váci úton, Lexust is kínálnak

Minden szervizelt autót tisztára mosnak - új telephelyre költözött a Schiller Autó Család

Gigantikus méretű új telephelyre költözött a Schiller Autó Család, ahol az ország legnagyobb Lexus kereskedésével első prémium-márkás szalonjukat is megnyitották.

Kétségtelen, hogy a Schiller Autó Család hagyománykövetőnek mondható, mégis folyamatosan hoznak újításokat. A cégalapító Schiller Péter 1980-ban a XIII. kerületi Váci út 117-ben, a kilencvenes évek elejétől a városképet meghatározó, s az akkori legnagyobb autószalonnal szinte szemben nyitotta meg gumisműhelyét és futóműszervizét, amiből először a Dráva utcai szerviz majd használtautó-kereskedés, majd végül egy óriási cégcsoport nőtt ki. A főbb mérföldkövek között említhető az Opeltől kapott kereskedői szerződés (1991), az 1994-es Váci úti Opel-szalon nyitása, majd 2002-ben a Skodák Palotája (később Skoda Schiller), 2002-ban a Toyota Super (idővel Toyota Schiller), a Karambolos Centrum, 2009-ben a Fiat Schiller, 2018-ban pedig a Renault Schiller & Dacia Schiller kereskedések debütálása. Most ismét egy mérföldkőhöz ért a négy évtized alatt több mint 70 ezer új és csaknem 25 ezer használt autót értékesített Schiller Autó Család: a múlt héten ünnepélyesen is megnyílt a cégcsoport új központi telephelye, immár a IV. kerületi Váci úton, Budapestről kifelé haladva gyakorlatilag az utolsó, befelé az első telken. Gigászi területről van szó, a valahai Hunyadi laktanya területéről, amire egészen egyszerűen azért volt szükség, mert volumene miatt a cég kinőtte korábbi bázisát. Az új, mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással megépített telephely 8800 négyzetméter alapterületű épületével nem csupán a korábbi, most ide költöztetett márkáknak (Opel, Skoda, Toyota) ad helyet, hanem egy teljesen új, ráadásul prémium márka, a Lexus első pesti autószalonjának is. A Schiller Autó Család által megnyitott Lexus Pest ráadásul hazánk legnagyobb és természetesen a Lexus szigorú előírásai alapján, saját belsőépítészeti elemeivel berendezett prémium autószalonja. A Lexus Pest megnyitásával a K&H családi vállalatok kiválósági díjával a hosszútávú stratégia kategóriában kitüntetett Schiller Autó Család nem titkolt célja, hogy a prémium piacon is meghatározó szereplővé váljon: rövid időn belül szeretnék elérni az évi több százas eladott új autó darabszámot a Lexusnál is, amire minden esélyük megvan, hiszen a korábbi Toyota szalonból is eladtak már mintegy 120 Lexust is. Nem mellesleg a Toyota igen jelentős részét adja a Schiller Autó Család mai forgalmának, az idei év első felében általuk összesen értékesített 2400 személyautó harmada, közel 800 autó Toyota.
Hirdetés
Az új autószalonok mögött Magyarország legnagyobb, több mint 50 állásos márkaszerviz komplexuma is megtalálható, itt rugalmasan szabályozható, hogy hány állás jusson a képviselt márkának, s a forgalmazott márkákon túl Volkswagen és hamarosan Audi márkaszerviz is található a Schiller Autó Családnál. Ráadásul új szolgáltatások is említhetők: már most minden szervizbe érkező autó ingyenes külső mosást kap (az új, óránként 20 autó lemosására képes mosóutca által - felárért persze kézi mosás és takarítás is kérhető), hamarosan pedig 0-24 órás autóleadás és felvétel lehetőségével is szervizeltethetők lesznek az autók. Aki pedig most vásárolna, szeptember 24-én és 25-én különleges nyitási akciókra és nyílt napra számíthat. „1980 óta az ügyfélkapcsolatok során a kölcsönös win-win helyzetekre törekszünk, ez alapozta meg azokat a sikereket és azt az ügyfélbizalmat, amelyek lehetővé tették, hogy családi vállalatunk három évtizedes történetének megkoronázásaként megnyithatjuk első prémium márkakereskedésünket, a Lexus Pestet.” – fogalmaz a családi vállalat második generációját képviselő Schiller Gábor.
Hirdetés

„Minden ügyfelet úgy szolgálunk ki, mintha családtag lenne. De a Schiller Autó Család elnevezésben az is benne van, hogy nálunk az ügyfél, a munkatárs és az autó is családtagnak számít.” – teszi hozzá Schiller Márk, a vállalat legifjabb, a harmadik generációját képviselő vezetője.
Hirdetés

„A Lexus Pest megnyitása fontos mérföldkő számunkra, hiszen ezzel Budapesten kettőre, országos szinten pedig szegedi és debreceni bemutatótermeinkkel együtt négyre nő márkakereskedéseink száma, míg márkaszervizeink száma így a kaposvári és halásztelki szervizpontokkal együtt hatra bővül. A Schiller Autó Család az elmúlt évtizedekben bizonyította elkötelezettségét a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálás mellett, a Lexus Pestben kínál új omotenashi szolgáltatások pedig csak még magasabb szinte emelik mindezt. Az új márkakereskedés így várakozásaink szerint fontos pillére lesz folyamatosan dinamikusan bővülő értékesítéseinknek az elkövetkező években, amikor vadonatúj Lexus modellek sora érkezik majd, és a bővülő ügyfélkör mellett is meg kell őriznünk kimagasló szolgáltatási színvonalunkat.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi menedszere. „Az elmúlt közel két évtizedben a Schiller Autó Család az egyik vezető hazai Toyota márkaképviseletté vált, a vadonatúj Toyota bemutatóterem és a Lexus Pest megnyitása pedig új szintre emeli együttműködésünket. A Lexus Pest és a hozzá csatlakozó vadonatúj Toyota Schiller hazánk legimpozánsabb és legnagyobb ügyfél- és szervizkapacitású Lexus és Toyota márkakereskedései között kap helyet, és fontos szerepük lesz abban, hogy a kivonásokkal tisztított újautó piacon megszerzett első helyét lassan két éve őrző Toyota és a pozícióját folyamatosan erősítő Lexus az ügyfelek elvárásain túlmutató ügyfélélménnyel és szolgáltatásokkal tudja kiszolgálni a rekord számú vásárlót, akik márkáink mellett döntenek.” – teszi hozzá László Richárd a Toyota Central Europe Magyarországért felelős országigazgatója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?