Hatalmas balszerencse: Norbi turbója a felvezetőkörön elfüstölt

WTCC, Hungaroring - I. futam: Michelisznek esélye sem volt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyári hondás Michelisz Norbi a fordított rajtsorrendes első futamon az 5. helyről indult volna, ám már a felvezetőkörön ki kellett állnia. Ficza Feri viszont pontszerző lett!


Látványos, de sajnos Michelisz Norbi nélküli volt a WTCC első hungaroringi futama. A Honda gyári csapatát erősítő, a pontversenyben e hétvégéig harmadik Michelisz az ötödik helyről indult volna, amivel amúgy elégedetlen volt, túlzott bizonyítási vágyát hibáztatta a saját várakozásaitól elmaradó pozícióért. Ám mindegy is volt, hogy honnan indul, ugyanis

Norbi turbója már a felvezető körön elfüstölt.

Ki ki kellett álljon, autója elképesztően füstölt, turbójából pedig még olaj is folyt a pályára. Érdekesség, hogy Norbi rádión jelezte a turbóhibát, a szerelők ugyanakkor azt látták, hogy semmi gond sincsen. Végül Norbi gyanúja igazolódott be, a második futamra elvileg ki is tudják cserélni a feltöltőt, ám Norbi a megszerzett hatodik hely helyett az utolsóról lesz kénytelen indulni.
Hirdetés
Az első futamon a rajtot Bennani jól kapta el. A gumitaktika erős volt, sok volt a kérdőjel a friss, első versenyét élő aszfalttal kapcsolatban, végül kiderült, hogy az járt jól, aki már a szemerkélő esőben is vizes abronccsal nyitott, így például Ficza Feri is. A futam során erősödő csapadék mellett mind többen váltották át esőgumira.

Ficza Feri a legutóbbi futamon kigyulladt, majd onnan újjáépített autójával leggyorsabb hondásként, kilencedik helyen futott be.

Az ifjú versenyző így első végigteljesített WTCC futamán rögtön pontszerző lett, nem mellesleg az izgalmas futam során egészen a nyolcadik helyig fel tudott jönni, ám nem bízta el magát, biztonságosan autózott.
A 14 körös versenyt rajt-cél győzelemmel nyerte meg a citroënes Mehidi Bennani, a második Tom Chilton szintén francia autóval futott, míg a harmadik Nicky Catsburg Lada Vestával. Fredrik Ekblom Volvo S60 WTCC-vel lett negyedik, Gabriele Tarquini Ladával ötödik. A második futam 17 órakor következik, élőben az M4 közvetíti.
Az első hungaroringi WTCC futam végeredménye Az első hungaroringi WTCC futam végeredménye
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?