Hatalmas blamával indult el az idei villanyautó-támogatás

Van aki adhat el kedvezménnyel villanyautót, van aki nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma reggel startolt el az idei villanyautó-támogatási pályázat, nem éppen gördülékenyen.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, június 14-étől, három ütemben igényelhető a villanyautók vásárlásához állami támogatás. Hogy pontosan mennyi és miként, azt korábbi cikkünkben ismertettük (lásd itt). Azóta a legolcsóbb villanyautókat is összegyűjtöttük, ma viszont a támogatás igénylési ideje nem startolt felhőtlenül.
Hirdetés
Az igénylés indulópontjának számító elektromobilitas.ifka.hu weboldal már reggel 8 óra előtt sem volt elérhető, de cikkünk írásakor sem az. Ugyanakkor van ismerős, aki a délelőtt során kitartó próbálkozással már be tudta adni igényét, sőt a Villanyautosok.hu olyan olvasói tapasztalatól is beszámolt, aki azt az információt kapta, hogy "A pályázatok benyújtására szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség. A benyújtás előző szakasza 2021-06-11 napon lezáródott. Pályázatának benyújtására, illetve a kereskedői ajánlatok kezelésére a következő szakaszban, 2021-07-05 8:00 -tól lesz lehetőségük. Kérjük, látogassanak vissza ebben az időszakban!" A június 11-i dátum eleve érdekes, de mivel a sikeres pályázó ismerős 10:25-kor a szórványosan működő oldallal a 36. pályázó volt, nem tűnik reálisnak a keret kiürülése.
Hirdetés
De van itt még egy nagyobb probléma: mint azt több forrásból is megtudtuk, az IFKA weboldalára nem került fel a teljes kereskedői adatbázis, így azok a pályázók, akik olyan kereskedőnél rendeltek villanyautót, ami a tesztadatbázissal bekerült a rendszerbe, beadhatták pályázatukat, míg azok, akik kereskedője nem került be, nem nyújthatták be a pályázatot. A háttérben információink szerint véletlen hiba áll, ám mégis előnyben részesítette a kereskedők és a pályázók egy részét. Azok a kereskedők, akik nincsenek fent, ugyanúgy a hajukat tépik, mint a vevők, s egyszerre próbálják betölteni az elektromobilitas.ifka.hu weboldalt. Nagyjából az a kérdés merül fel, ami a kitudódott kérdéssor utáni érettségi kapcsán is: vajon érvénytelenítik a már beadottakat, s az egészet újra fogják indítani?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?