Hatalmas ökröt mutat be a Lamborghini

Urus néven jön a Lamborghini SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pekingi premiere előtt pár nappal megjelentek az első képek a Lamborghini első szabadidő-autójáról, az Urus bikaerős és nyilván drága lesz.

Egyre biztosabb, hogy az 1986 és 93 között gyártott, baltával faragott, sikeresnek csak erős túlzással nevezhető LM002-es után újra terepjárót, azaz inkább szabadidő-autót dob piacra a Lamborghini, egy rég kihalt ökörfajtáról Urus névre keresztelt monstrum koncepcióként a jövő héten nyitó Pekingi Autószalonon mutatkozik be, s valamikor tán 2015-ben lehet majd megvásárolni benzines és hibrid hajtáslánccal.
A VW-csoport sokadik benga SUV-ja, az Audi Q7, a Porsche Cayenne, a Volkswagen Touareg (és a hihetetlen Bentley EXP 9 F) olasz testvére még nem ismert, de vélhetően irdatlan méreteivel együtt is könnyednek, sportkupésnak mutatja magát a Gallardo és az Aventador szupergépek formavilágára rímelve, míg orrába vélhetően egy 5,2 literes, 600 lóerő körüli V10-est, no meg egy 700 lovasra tippelt V8+villany kombót csavaroznak majd.
Hirdetés

Korábban is írtuk, most csak megerősíthetjük, hogy a Lambo luxusterepese - alumínium és karbon heveny felhasználásával - könnyű építésű kell legyen, a hivatalos premierig ezeken a képeken át lehet siratni egy újabb legendás konstruktőr hagyományainak megdőlését. Dízel talán nem lesz belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?