Hatalmas veséket kap az új BMW M3 is?

Nagyon úgy tűnik, hogy az új 4-es orrát kapja az M3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerre körözött a pályán az új BMW M3 és M4, ami jelzés értékű. Ráadásul a képek is arról árulkodnak, hogy a 4-es arcát kapja az M3.

Többnyire a Nordschleife a gyártók kedvenc terepe a futómű fejlesztéséhez, finomhangolásához, hiszen a rengeteg különféle kanyarban nagyon jól kiismerhető az autó viselkedése. Persze azért más pályákon is megfordulnak a fejlesztés fázisában, a BMW sem tett másképp, az új M modelleket például a szintén németországi, 3,67 kilométer hosszú Sachsenringen is vallatóra fogták. Még képeket is közzétettek a tesztről, ám az új BMW M3 limuzint és az új BMW M4 Coupét erősen álcázták.
Hirdetés
Az autók bemutatóját 2020 szeptember közepére tervezik, de már most gyanítható, hogy az M3 limuzin is az új BMW 4-esen megismert, nagy veséket kapja. Az álcázás ellenére is látszik, hogy azonosak a fényszórók, márpedig ebből arra lehet következtetni, hogy a két sportmodell orra azonos, vagy nagyon hasonló lesz.
Hirdetés
Mindkét autót kétféle teljesítményszinttel kínálják majd. Az alapváltozatok 480 lóerőt tudnak 600 Nm forgatónyomaték mellett, amit hatfokozatú, manuális sebességváltó továbbít a hátsó kerekek felé. Azonban a Competition változatok erejét még nagyobbra tornázták, így azok 510 lóerőt vonultatnak fel. Ráadásul ezekhez már 8 fokozatú, automata sebességváltó jár. Eleinte csak hátsókerék-hajtással rendelhetők majd meg az új M modellek, de később elérhetővé válnak összkerékhajtással is. Sőt, már az is biztos, hogy 2022-re megérkezik az M4 GT3 versenyautó, amit a BMW ügyfélcsapatai már nagyon várnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?