Hatalmas villany SUV sziluettet villantott a Kia!

Az EV9, avagy a Kia elektromos csúcsmodelljének koncepciója pár napon belül bemutatkozik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

November 11-én reggel várható a bemutató, addig be kell érnünk ezzel az igen szögletes, óriási SUV modellt sejtető sziluettel, amit a Kia nemzetközi Instagram oldalán találtunk.

A Sorentónál is nagyobb lehet az EV9, bár ezt biztosra igen nehéz megmondani ennyiből. Ami viszont egyértelmű: ha nagyobb nem is lesz, annak fog tűnni a szögletes vonások miatt. Még a hétüléses kivitel sincs kizárva, akkor pedig itthon duplán lehet majd állami támogatásra jogosult (már amennyiben egyszer újraindul a jelenleg nem elérhető villanyautó-támogatás). Közel sem biztos viszont, hogy ez lesz a legnagyobb durranásuk a héten, a Kia ugyanis azt is megígérte, hogy további részleteket osztanak majd meg a cég villanyosítási stratégiájával kapcsolatban.
Hirdetés
Az EV9-re visszatérve azért is valószínű a hatalmas méret, mert a koreai gyártó februári bejelentése alapján EV1-től EV9-ig számozza majd az új, tisztán elektromos járműszériáját, a legnagyobb számot pedig általában a zászlóshajó szokta kapni. A Hyundai-jal közösen fejlesztett E-GMP platformon a két már említett gyártón kívül a Genesis is bemutatta már első SUV modelljét, azok viszont lényegesen kisebbek a most várható szögletes Kiánál. Ha érdekelnek a részletek, nézz vissza november 11-én, mert mi is kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?