Határ a csillagos ég: a Venom F5-tel az 500 km/h a cél!

A Hennessey Venom F5 rekordsebességre készül!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hennessey a Monterey Car Week-en mutatta be 7,6 literes, V8-as ikerturbó motorját, ami az új Venom F5-öt fogja hajtani. Méghozzá nagyon-nagyon gyorsan.

Bár a verdából jelenleg kinyüstölhető csúcssebesség egyelőre még mindig[/url] homályba vész, a Motor Authority nemrég kifaggatta John Hennessey-t a várható számokról. A vezérigazgató elmondása szerint, a nemrégiben elvégzett CFD-s tesztek alapján a Venom F5 mostani állapotában 1520 lóerős és 482 km/h-s sebesség elérésére képes.
Hirdetés
Azonban a mérnökök még ennél is nagyobb teljesítményre törnek: a cél az, hogy 1600 lóerő és 1760 Nm nyomaték mellett, 10 másodperc alatt gyorsuljon 0-ról 300 km/h-ra. Ugyanakkor Hennessey számára ez a jelen állás szerinti 482 km/h-s tempó sem túl kielégítő, a vezérigazgató az 500 km/h-t tartaná megfelelőnek – vagy még ennél is többet, ami egy utcai autó esetében lássuk be, nem semmi. Egyébként az is nagy kérdés még egyelőre Hennessey számára, hogy hol tesztelje a Venom F5-öst éles helyzetben, hol lehet valóban felmérni, hogy milyen tempóra képes a kicsike az utakon. A legvalószínűbb forgatókönyvnek az tűnik, hogy egy nevadai vagy texasi autópályát fognak lezárni az akcióhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?