Hátsókerekes alap és nyújtott luxus Panamera

330 lóerős lesz az alap Panamera és 15 centivel nyújtott az Executive

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elég hamar bővült még két modellel az új Porsche Panamera palettája. Lesz gyengített alapmodell és hosszabb luxuskivitel, de hamarosan jön a púpos Shooting Brake is.


Háromféle kivitelben már próbálhattuk az új Porsche Panamerát, melléjük még érkezett a Hybrid 4, most pedig alájuk egy alapmodell és pluszban egy nyújtott Executive kivitel. Előbbi ugyanazt a 2,9 literes duplaturbós V6-ost használja, mint a 4S, viszont 110 lóerővel alacsonyabb teljesítménnyel. Erre többek között azért volt szükség, mert alapból hátsókerékhajtással szerelik és oda bőven elég a 330 lóerő, még így is 20-szal erősebb az elődnél.
A nyújtott Panamera Executive 15 centivel hosszabb az alapnál, és így már azért visszaköszön az új modellnél ugyan ügyesen eltüntetett, az előző generációról ismerős púpos hatás. Ez valószínűleg a legkevésbé fogja érdekelni a bent ülőket, ugyanis a plusz centik mind a hátsó lábteret bővítik, ráadásul így két újabb pohártartó is helyet kaphatott a középkonzolon. Továbbá kihajtható asztalkát és két dokkolható tabletet is kapnak a hátul ülők.
Hirdetés
Az Executive karosszéria mindegyik kivitelhez rendelhető, és alapáras a panoráma üvegtető, valamint a hátsó, gombnyomásra felhúzódó árnyékoló szett is. Bár örültünk, hogy eltűnt végre a Panamera csúnya púpja, a közeljövőben még komolyabban kapjuk majd meg ismét, mivel hamarosan érkezik a Shooting Brake változat is, amivel végképp agyonvágják a 911-re már egész jól rímelő formát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?