Hatszáz lóerő fölé húzták ezt a Hudsont

Az 1949-es kupéban még aligátorbőr is akad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szépen csillogó veteránautók mellett egyre több teret kapnak az eredeti, vagy részben eredeti állapotban hagyott járgányok, melyek az elmúlt évtizedek illatával és zajával igazi időkapszulák. Persze egy kis tuning bármikor jöhet!

Az izmos kupé nem más, mint egy harmadik generációs Hudson Commodore, mely 1948 és 1952 között készült, utódja pedig a cég talán leghíresebb modellje (még a Verdák című animációs filmben is szerepet kapott), a Hudson Hornet. A Commodore volt a Hudson első ponton karosszériás modellje (a sárvédők és a fényszórók a karosszériába vannak integrálva), mely a háború utáni új designvonalat képviselte. Alacsony súlypontjának és soros 6, illetve 8 hengeres motorjainak köszönhetően a gengszterek körében is népszerű volt, de a rendőrség kötelékében is szolgált.
Hirdetés
Az átalakított Commodore orrába egy 6,2 literes V8-as került, nem kevesebb mint 638 lóerő hajtja a hátsó kerekeket egy négyfokozatú automataváltón keresztül. A bődületes teljesítmény miatt elbúcsúztak a merevhidas hátsó felfüggesztéstől, helyette független felfüggesztést és némi ültetést kapott a 70 éves Hudson, a tempós haladásnak pedig Brembo fékek vetnek véget. A belső tér sem maradt teljesen eredeti, a marhabőr mellett egy aligátor külső borítása is díszíti a belteret, illetve LED világítja meg a kabint, de az órákat is átalakították, hogy képesek legyenek fogadni a motortól érkező digitális jeleket. A Hudson átalakítása 400 órába telt, de szinte biztos, hogy nem jön szembe még egy ilyen 70 éves szörnyeteg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?