Hatszemélyes villanyautó a Chryslertől

400 kilométeres hatótávot tud a villany-Chrysler

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nevéből is láthatóan még csak tanulmány a Chrysler Portal Concept egyterű, de annak ígéretes. Kérdés, mikor kerülhet sorozatgyártásba.

Teljesen elektromos egyterűt mutatott be a Chrysler Las Vegasban, bár az nem a Pacifica villanymotoros változata, hanem a Portal Concept. Pacificából a tengerentúlon már kapható plug-in hibrid változat, így sokan ennek benzinmotor nélküli kivitelét várták, de a jelek szerint az még odébb van. Persze az is öröm lenne, ha belátható időn belül megvalósulna a Portal Concept, hiszen tudása alapján meglehetősen ígéretes a Chrysler egyterűje.
Hirdetés
A Pacificánál alig kisebb Portal Concept mérete is elég 6 utas és egy 100 kWh-s akkumulátor elhelyezésére, amekkora a Tesla Model S P100D-ben is található. Ezzel legfeljebb 400 kilométer megtételére képes a tanulmány, ám fontosabb, hogy 350 kilowattos töltővel is tölthető, így kevesebb mint 20 perc alatt juthat 250 kilométer megtételére elég energiához. A fedélzeti rendszerek kialakításán a Samsung és a Panasonic együttműködésével folyt, így például az egyéni beállításokhoz arcfelismerőt is beépítettek. Az önvezető funkciókkal is ellátott Portal Concept sorozatgyártású változatának megjelenéséről még nincs hír.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?