Hátul hajt, és olasz gyártású lesz a Dodge SUV

Együtt készülne az Alfa Romeo crossovere és a Dodge SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mi az? Olaszországban készül és hátul hajt. Hát nem egy amerikai SUV lenne az első, ami eszünkbe jut. 2019-ben érkezik a Dodge Journey.


Eljárt az idő a 2008-as fejlesztésű Dodge Journey felett, sőt, már akkor így gondoltuk, mikor a névváltás után Fiat Freemont néven folytatta pályafutását az öreg kontinensen. A megfizethető, kompakt amerikai SUV nem kapott túl sok figyelmet a vásárlóktól, ám a Fiat Chrysler Automobiles szeretné ezt megváltoztatni.
Az Automotive News jelentése szerint ugyanis 2019-ben érkezhetne egy teljesen új Dodge Journey/Fiat Freemont, ami ugyanarra a hátsókerekes platformra épülne, mint az Alfa Romeo Giulia. Erről ugyan még keveset tudni, de úgy látszik, a következő generáció sokban egyezhet az Alfa Romeo érkező crossoverével, amit egyelőre Stelvio névvel ismerhetünk. A Stelvio motorpalettája egyébként egy turbós 2,0 literes négyhengeres motort is tartalmazni fog, ami 276 lóerőt és 400 Nm nyomatékot tud, és amit remélhetőleg a Journey is megkap.
Hirdetés
Változás történne a helyszíneket illetően is, hiszen a jelenlegi mexikói tolucai gyártósorról Olaszországba helyeznék át az összeszerelést, hiszen Mexikóban a Jeep Compass és Patriot modellek készülnek majd. Ezzel a lépéssel az FCA olasz gyárainak kihasználását is növelni tudják, valamint több európai vásárlót nyerhetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?