Havas teszten az új BMW M5

Már tesztelik a BMW M5 következő generációját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Skandináviában kapták lencsevégre a bajorok következő csúcs limuzinját. Teljesítménye 626 lóerő lehet, extraként most először lesz rendelhető az összkerékhajtás.


Továbbra is masszívan álcázzák a következő generációs 5-ös BMW-t, melyet ezúttal havas körülmények között teszteltek a mérnökök. Alapvetően az összes modelljét próbára teszi a bajor gyártó a hideg éghajlati övben, az új M5-ből viszont összkerékhajtású változat is elérhető lesz. Mivel ez az első alkalom, hogy a csúcs 5-ösbe xDrive kerül, emiatt különösen fontosak a havas tesztek.
Hirdetés

A fenti havas próbákon kívül a helyi kormány engedélyével nagysebességű teszteket is végezhetnek az országban. Ha már sebességről van szó, akkor fontos megemlíteni, hogy a hajtásról a jelenlegi M5-ben is dolgozó 4,4 literes V8-as fog gondoskodni. Teljesítménye ugyanakkor 560-ról várhatóan 626 lóerőre nő. Emellett az új platformnak köszönhetően mintegy 100 kg-mal lesz könnyebb a karosszéria. Ezzel lehetőségünk lesz arra, hogy mindössze 4,2 másodperc alatt érjük el álló helyzetből a 100 km/órát. A végsebesség jól megszokott módon 250 km/órában lesz korlátozva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?