Havi 400 ezer forint az elektromos Volvo

Három éves lízing-konstrukcióval érkezik a Volvo C30 BEV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Készül az elektromos Volvo C30 első 400 példánya. Aki kér belőle, az 3 évig, havi 1500 euróért használhatja.


Indianapolis közelében, az Egyesült Államokban jelentette be tegnap Lennart Stegland, a Volvo speciális járművekért felelős igazgatója: az elektromos hajtású C30 BEV (Battery Electric Vehicle) vételárát még nem tudják megmondani és az első 400 példányos tesztszériát nem is adják el, ellenben ezen példányok 3 éves lízing-konstrukcióval, havi 1500 euróért, azaz mintegy 400 ezer forintért lesznek használhatók. Noha a díj nem szerény, Stegland szerint a Volvo még így sem profitál az üzletből. A C30 BEV 3 éves használata tehát összességében 54 ezer euró (~15 millió forint), a Volvo mégis biztos abban, hogy lesz 400 kuncsaft, akinek hozzá hasonlóan fontos az emissziómentes autózás.
A négyüléses C30 BEV utasterével és megjelenésével csaknem egyezik a hagyományos hajtásláncú C30-asokkal, kipufogó persze nincs rajta és váltóját is irányváltó kapcsoló helyettesíti. 111 lóerős villanymotorjával 10,5 másodperc alatt képes 100 km/órás tempóra gyorsulni, végsebességét 130 km/órára programozták, hatótávja 150 kilométer. 24 kWh-s lítium-ion akkumulátorai szabvány konnektorból nem egész 8 óra alatt telíthetők, gyorstöltővel még hamarabb életre kelthetők. A sorozatgyártású C30 BEV akár már a 3 éves lízingkonstrukciók lejárta előtt, 2013-ban megjelenhetnek, ám azok ára még csak sejthető: aligha lesz 10 millió forint alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?