Hazai rekord: 28 820 lóerő mosása egyetlen nap alatt

Rekorder teljesítményű autócsordát mosott az EZWash

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem hivatalos, de minden bizonnyal rekordérték az EZWash által egy nap alatt lemosott 97 autó összesen 28 820 lóerős teljesítménye.

Nem ma, már három hete volt az Autó, Motor és Tuning Show, amely méretét és sokszínű, temérdek tuning, új és veterán autót, valamint motorkerékpárt felvonultató tárlatával, valamint Ken Block látogatásával joggal mondható az eddigi legjelentősebb autós seregszemlének. A pénteken nyitott kiállítás legérdekesebb és legfárasztóbb napja azonban nem a látogatók fogadásakor, hanem egyel előtte, a nulladik volt. Az a nap, amikor épültek a standok, amikor még csak érkeztek a közönséget szórakoztató autók. Hiába jött egy részük tréleren vagy akár kamionban, még azok sem voltak olyan tiszták, hogy reflektorokkal megvilágítva ne tűnjenek koszosnak. Mosni tehát kellett, azt pedig lehet sokféleképp. Egy vödör vízzel és kefével, ablaktisztítóval és törlőpapírral, valamint az EZWash receptje és gyakorlata szerint gőzzel és mikroszálas kendőkkel is. Nem titok, hogy a legjobb, egyedüli karcmentes eredménnyel utóbbi kecsegtet.
Hirdetés

A Tuning Show legnagyobb mosópartnereként az EZWash fogadta a legexkluzívabb autókat, 97 autó tulajdonosa döntött úgy, hogy nem küzd egyéb módszerekkel, hanem rájuk bízza autójának, jó eséllyel legféltettebb kincsének tisztítását, hogy az a lehető legszebb fényben tündököljön a látogatók számára. Ennek eredményeként az EZWash, pontosabban az EZWash Lurdy Ház csapata egyetlen nap alatt nem kevesebb mint 28 820 lóerő összteljesítményű autócsordát tisztított meg speciális, foltmentes száradású gőzrendszerével. [urlap] A felhozatalban olyan különlegességek is adódtak, mint Aston Martin, DeTomasso, Ford F-650 óriás pickup, Lamborghini, Porsche, Skyline, Subaru Impreza WRX, Corvette és számos Mustang, de szintén nem hétköznapi Ladák is kerültek a rongyok alá. Mint azt a helyszínen megtudtuk, a kuncsaftok zöme nem először találkozott a gőzmosással, hiszen autójára adó, igényes tulajdonosként értékes számukra a karcmentes kézi mosás, az alapos belső takarítás. Tudják, hogy nem a legalacsonyabb árat, hanem a minőségi, mindenre kiterjedő prémium tisztítást (külső mosás, ablaktisztítás, felnitisztítás, gumiápolás, porszívózás, belső műanyagok tisztítása, külső műanyagápolás, prémium wax, bogároldás, belső műanyagok ápolása, szagsemlegesítés, szellőzőrendszer tisztítása) elvárva az EZWash díja egyáltalán nem magas, sőt, kifejezetten kedvező.

Grátisz, hogy a Tuning Show-hoz hasonló gigarendezvényeken a EZWash nem csupán minőségi munkát, de kedvezményt is ad. Igaz, törzsvásárlóinak az amúgy is jár, s az is, hogy gőzzel víz- és csatornacsatlakozás nélkül is vízhordás és pocsolyatermelés nélküli a mosás. Hiszen egyetlen autó lemosására csak néhány liternyi víz kell, mely rögtön el is párolog. (Nem megfelelő szellőztetés esetén persze idővel lecsapódik a pára.)
A Tuning Show-ra természetesen az EZWash sem csupán mosni ment, hanem kiállítani is. Standjukon a gőzmosás technológiáján túl egyéb szolgáltatásaikkal, egyebek mellett a kerámiabevonattal, az ózonos szagsemlegesítéssel és a nanotechnológiás szélvédőbevonattal lehetett ismerkedni. Utóbbinak felvitelét be is mutatták az általuk vitt, gyönyörű fényét természetesen házon belüli polírozással elnyert 1965-ös Ford Mustangon.

Véletlen egybeesés, de az országúti tempónál a vizet lepergető réteget korábban mi is egy Fordon, egy sokat futó céges Focuson teszteltük. A felületkezelés során polírozással is megtisztított szélvédőn a bevonat egy különlegesen egyenletes réteget képez, melyen a szennyeződések és a víz nem tud megtapadni. Hatása (mely az alábbi videón, a szélvédő jobb oldalán látható) hosszan tart és nem kamu, neki köszönhetően autópályán normál esőben valóban csaknem mellőzni lehet az ablaktörlő használatát, de országúton és a városi 70 km/órás szakaszokon is jóval kevesebbet kell használni a lapátokat. Miként azt korábban is írtuk, a hatás, illetve a tartósság a felvitelen, sőt, még az azt megelőző tisztításon múlik, aki látta, az megtapasztalhatta, hogy mennyire alaposan végzik utóbbiakat az EZWash Lurdy Ház szakemberei. A kezelés egyébként - a mosáshoz hasonlóan nem drága - 3900 forint, melyhez féléves garancia is jár. A sokat autózók spórolhatnak vele, ugyanis az ablaktörlő mérsékelt koptatásával simán visszahozza az árát. Olvasóink közül ketten ingyen is megtapasztalhatják hatását, két szélvédőbevonatot sorsolunk ugyanis cikkünk megjelenése után egy héttel. Akinek akkor nem kedvez a szerencse, ne csüggedjen, hanem játsszon Facebook-oldalunkon az EZWash-játékkal, mellyel kéthetente 3 prémiummosást ajándékozunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 05:01
    Permalink

    Miért érzem úgy hogy csöpög a nyáltól a cikk? :)) Biztos nem véletlen ennek a kamu mosásnak a reklámozása…. Egyébként máshol 1400.- a nanokezelés…

Vélemény, hozzászólás?