Házakat építene a töltőállomásai köré az Audi

Érdekes módszerrel kísérletezik az Audi: töltőpont váróteremmel

Már üzemel az Audi első, egyelőre kísérleti "fogadócsarnoka", ahol a villanyautójukat töltő ügyfelek várakozhatnak, amíg az áram folyik a négykarikásukba.

Nürnberg mellett nyílt meg az első Audi Charging Hub, tehát egy olyan épület, amelyben a villanyautó töltése alatt elfoglalhatják magukat az autók tulajdonosai. Január óta már több mint háromezerszer töltöttek ott az ügyfelek, átlagosan 800 kilowattórát egy nap, ráadásul 60 százalékuk visszatérő vendég lett. Ezen a sikeren felbuzdulva, még az idén megnyitják a második ilyen helyszínt Zürichben, továbbá újabb állomásokat terveznek Berlin és Salzburg mellett is. A „ház” egy könnyűszerkezetes épület, amit egyszerűen lehet tovább bővíteni az igényeknek megfelelően. Márpedig igényből sokféle létezik, ezért van például terasz is az épületen, de wifivel és kávégéppel felszerelt váróterem is, de még tárgyaló is kialakítható. Így akár üzleti találkozót is szervezhet az ügyfél arra az időszakra, amíg az autója töltődik. Emellett le is mossák az autót, ha igényli valaki, sőt a megrendelt csomagok szállítását is lehet a töltőponthoz kérni, szóval tényleg több legyet üthet egy csapásra, aki egy ilyen Charging Hub ponton tölti az autóját.
Hirdetés
Ráadásul az épület csekély energiaigényének fedezésében a tetőre szerelt napelemek is segítenek, valamint a leselejtezett villanyautók akkumulátorait használják energiatárolásra. Az autók töltésébe pedig ezek is bekapcsolódhatnak, és akár 320 kilowattal is tölthetők a villanygépek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?