Házibarkács villanybringa a V8 Mustang ellen, videón a verseny!

Lehet esélye egy E-bike-nak egy Mustang GT ellen? A válasz nem olyan egyértelmű, mint hinnéd!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első pillantásra ennél indokolatlanabb videót aligha találsz ma, ám amikor elrajtolnak a versenyzők, megérted, miért volt értelme egymás mellé rakni a két járművet.

Találtunk már korábban is érdekes gyorsulási versenyeket az interneten, ám egyik sem olyan sokkoló, mint az All Things Electric legújabb kísérlete, amelyen egy biciklivel állnak ki egy Mustang ellen. Persze, az sem mindegy, hogy milyen az a kétkerekű, ám itt most nem a gyári specifikáció teszi lehetővé, hogy az öreg Trek váz versenybe szállhasson Amerika sztárkupéjával. A biciklire ugyanis teljesen házilag barkácsoltak rá egy 18 lóerős hajtást, ami már csak elsőre hangzik komikusan. Ha ugyanis a 31 kilós, otthon készült kerékpárra egy, a videó alapján nagyjából 60 kilós fiatalt ültetünk, akkor ennek a 18 lóerőnek elég 90 kilót mozgatnia, míg a V8-as, 430 lóerős Mustang GT tömege a sofőrrel és a kötelező felszerelésekkel együtt nagyjából 1,8 tonna.
Hirdetés
Elsőre akár azt is gondolhatnánk, hogy a súly-lóerő arány még így is jelentősen a Mustang javára billenti a mérleget, ahol egy lóerő nagyjából 4,2 kilót mozgat, ám ugyanez az adat a kerékpáros esetében sincs messze, pontosan 5 kilogramm. Aki látott már jelentősen különböző méretű járműveket nagyjából azonos súly-lóerő aránnyal egymás ellen kiállni, annak már most is egyértelmű lehet, hogy mi lesz a verseny végkimenetele: a könnyebb jármű ilyenkor általában jobbat rajtol, majd az erősebb folyamatosan felzárkózik. Innentől már csak azon múlik a győztes kiléte, hogy mennyire rakták messzire a célvonalat a láthatóan szórakozásból, otthoni eszközökkel készült videó fiatal megvalósítói. A versenyről készült felvételt alább megtekinthetitek, akad ugyan egy-két pontatlan rajt és néhány remegős snitt, de azért egyértelműen kiderülnek az erőviszonyok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?