Házon belüli konkurens a Kodiaqnak

Nyújtott tengelytávval érkezett a Volkswagen Tiguan Allspace

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

11 centivel nyúlt meg a Tiguan, hogy a nemrég bemutatott és vakon sikeresnek kiáltott Skoda Kodiaqra házon belüli konkurensként támadhasson.


A Skoda Kodiaq nagyon jó példa arra, hogy a moduláris MQB padlólemezre akkora kocsit is lehet tervezni, amiben elfér három sornyi ülés. Hogyhogy nem a Volkswagen kínálatában jelent meg először ekkora autó? Mindenképp érdekes lépés volt, hogy a hosszított Tiguannal ennyit vártak, ezzel csak azt érték el, hogy jelenleg mindenki a Kodiaqra kíváncsi, holott jelenleg a két kocsi nagyjából ugyanazt nyújtja. A Tiguan Allspace 11 centivel hosszabb az alapkivitelnél, Amerikában csak ezt forgalmazzák majd, de hamarosan hozzánk is megérkezik.
Hirdetés
A nyúlás hozadéka nem csak kívülről észrevehető, 6 centit nőtt a második sor eddig sem csekély lábtere, valamint a csomagtér is bővült. Alapvetően még egy sor székkel, az Allspace tehát hétüléses. Literekben kimutatva az alap csomagtér ötülésesként 615-ről 730-ra, kétülésesként pedig 1655-ről 1770-re nőtt. Igaz, utóbbiban a Kodiaq még mindig többet tud felmutatni több mint két köbméteres maximális rakterével. Az Allspace leghátsó sora szűkösen, de két felnőtt befogadására elég, azonban gyerekek számára lesz inkább kényelmes. A motorkínálata változatlan, ahogy az alapáras és extra felszereltségek sora is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?