Hellcateket loptak fosztogatók Amerikában, több mint 50-et

Kifosztottak egy Dodge kereskedést, az ellopott 50 Hellcattel randalíroztak az utcákon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zavargások törtek ki világszerte egy amerikai rendőri túlkapást követően. Kaliforniában a tüntetők kifosztottak egy Dodge kereskedést is.

Több mint 50 teljesen új autót loptak el egy kaliforniai Dodge kereskedésből, nagy részt a csúcsmodellek, Challenger és Charger Hellcatek tűntek el. Az FCA telephelyét az Amerikában, és a világ több pontján is kialakult zavargások során tüntetők támadták meg számos további ruházati üzlettel, étteremmel és bárral egyetemben. A tüntetések és zavargások kiváltó oka a pár nappal korábban történt minnesotai rendőri túlkapás, minek következtében egy fekete bőrű férfi, Geroge Floyd életét vesztette. A minnesotai rendőrség három járőre igazoltatta, miután egy üzletben hamis 20 dollárossal próbált meg fizetni. A rendőrségi jelentés szerint Floyd módosult tudatállapotban vezetett és az igazoltatás során ellenállt, ezért léptek fel vele szemben határozottabban a járőrök.
Hirdetés
Hirdetés
A rendőrségi jelentés azonban ellentmondott a szemtanúk és a bíróság által bizonyítékként felmutatott videófelvételnek, amin látható, hogy Floydot kirángatják az autójából, majd a 44 éves Derek Chauvin járőr a nyakára térdel. A felvétel alapján Floyd egyáltalán nem állt ellen, sőt, az életéért könyörgött, miközben a járőr a nyakán térdelt. Légzését teljesen elzárta a járőr, amibe Floyd perceken belül belehalt, ezt a boncolás is megállapította. Derek Chauvin járőrt és két társát azonnal elbocsátották, őt magát viszont gyilkosság vádjával letartóztatták, felesége válási keresetet adott be. A túlkapást polgári lázadások követték, melyek jelenleg is zajlanak. A kifosztott üzletek között a kaliforniai Dodge kereskedést több mint 50 autóval rövidítették meg, melyeket nem haszonszerzés céljából loptak el. Az üzlet ablakait betörték, a széfet, melyben a kulcsokat tartották, feltörték, és az autókat elvitték. Az otthagyott autókban is károkat okoztak, majd a nagyteljesítményű kocsikkal, főleg Hellcat modellekkel a város utcáin randalíroztak a tüntetők. Több mint 100 nagyvárosban törtek ki hasonló zavargások, Oklahomában egy Mercedes kereskedést törtek fel hasonló módon, az összes bent álló autót megrongálták, összefirkálták, vagy épp felgyújtották.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?