Helyi gyártással hódítanák meg kontinensünket a kínaiak

Kínai autógyár Spanyolországban?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A magasabb költségek ellenére Spanyolország mellett döntött a kínai Chery, az Ibériai félszigeten építené fel első európai autógyárát.

Helyi gyártásból származó autókkal szeretné meghódítani az Európai Unió piacát a kínai Chery. Az összeszerelő üzemnek Katalóniában találta meg a helyét, egyelőre azonban még nincs meg a pontos időpont, mikor kezdi meg a működését a gyár. A spanyol partner ugyan kész pár hónap alatt elindítani a termelést, de a kínaiak jelenleg nem rendelkeznek az Euro 5-ös szabályokat teljesítő erőforrással, és a fejlesztőrészleg is csak egy 1,8-as benzines turbóval tud szolgálni belátható időn belül. Ez azonban nem elég az európai vásárlók igényeinek kielégítésére, nem csak dízel, de kisebb, szívó benzines is szükséges lenne. Tényleges autógyártás helyett inkább a Kínából származó főbb részegységek összeszerelését végezné a katalán üzem, ahol minden bizonnyal a Riich márka igényesebb belső kialakítással rendelkező autóit készítenék.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?