Herbert Diess kölcsönadta a VW ID.3-at Elon Musknak

A Tesla és a Volkswagen Csoport vezérigazgatói személyesen találkoztak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autóipari gigászok találkoztak Németországban: Elon Musk és Herbert Diess nem csak beszélgetett, a Volkswagen ID.3-at is tesztelték.

Múlt hét csütörtökön találkozott Elon Musk és Herbert Diess, a Tesla és a Volkswagen Csoport vezérigazgatója az Automotive News Europe értesülései szerint. Kis túlzással azt is mondhatnánk, a Donald Trump és Kim Dzsong-Un közti találkozó autóipari megfelelője zajlott le, bár hozzá kell tenni, a két autóguru kapcsolata korántsem olyan feszült. Diess korábban már több alkalommal is pozitívan nyilatkozott Elon Muskról nyilvánosan és zártkörű rendezvényeken egyaránt, de a Tesla alapítója is megvédte a dízelbotrány kirobbanása előtt mindössze két hónappal kezdő Volkswagen-vezérigazgatót: szerinte Diess többet tesz az elektromos autózásért, mint bármelyik másik nagy autógyár. Ettől függetlenül persze él köztük az egészséges rivalizálás, elég csak a Tesla Model S és a Porsche Taycan párbajára gondolni a Nürburgringen.
Hirdetés
Diess a LinkedIn közösségi oldalán osztotta meg az alábbi videót, melyen láthatjuk, ahogy Musk egy repülőtéren viszi el egy körre a Volkswagen ID.3 egyik példányát. Diess nagyon kezesen viselkedik, Musk viszont óvatosan nyilatkozik a németek elektromos népautójáról. Mindketten egyetértenek, hogy hétköznapi autóhoz képest jó a kormányreakció, de Musk már az elején a gyorsulást szeretné tesztelni. Diess el is ismeri, hogy ez nem egy sportautó, ahogy azt a videóhoz fűzött leírásában is megemlíti, mint ahogy azt is, hogy Musk hiányolta a nyomatékot nagy sebességnél - az ilyen stílusú autózásra a Taycant ajánlotta neki. Amerikai kollégája érdeklődött még az önvezető és vezetéssegítő rendszerről, Diess büszkén mesélte el neki, hogy a legkorszerűbb német technológia áll rendelkezésre ilyen téren az ID.3-ban. A rövid kocsikázás után Musk az ID.4 egyik prototípusát is megtekintette.
Hirdetés
Elon Musk egyébként többnapos látogatáson volt Németországban, több politikussal és ipari vezetővel is egyeztetett, illetve megtekintette épülő gigagyárát Berlin mellett. Diess szerint a Tesla német gyára jót tesz majd az elektromos autózás versenyének, a cég jövőálló technológiát hoz Németországba. A Volkswagen első embere később azt is leszögezte, csupán egy beszélgetésre és az ID.3 tesztelésére látta vendégül Muskot, hivatalos együttműködés a két cég között egyelőre nincs kilátásban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?