Hét és fél centivel magasabbra nőtt a Volvo V60 Cross Country

Bemutatták a Volvo V60 megemelt változatát, íme a Cross Country

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatja a hagyományt a Volvo: a V60-ból érkezik az emelt hasmagasságú változat.


A Cross Country név már 1997 óta jelöli a Volvo könnyebb terepen is boldoguló járműveit. Most az új V60-as futóművét is megemelték, illetve műanyag idomokkal tették terepjárósabbá az autó kinézetét. A terepkombik körében igen komoly, akár 75 milliméterrel növelt, 21 centis hasmagasságot kaphat a Cross Country, így átlag feletti járda- és terepjáró képességekkel rendelkezik. Ugyanis felszerelték még mindenféle földi jóval, ami a szilárd burkolatú utakat elhagyva segíthet a haladásban. Az első és legfontosabb az összkerékhajtás, de van még lejtmenetvezérlő, valamint nyomatékvektor-szabályozás is a tarsolyában és természetesen speciális off road üzemmód.
Hirdetés

Biztonság terén sem hoz szégyent a hírnevére a svéd márka. Az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszert alapfelszerelésként kínálják, márpedig jelenleg ez az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri. Emellett a Pilot Assist rendszer a megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, a gyorsításban és a lassításban. Szintén alapfelszerelés az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Ráadásul az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát is szolgálja egyben.

Az új V60 Cross Country a T5 jelölésű benzinmotorral, valamint a D4 jelű, 190 lóerős dízelmotorral rendelhető (itthon csak az utóbbi szerepel a konfigurátorban). Később természetesen a hibrid változatok is megjelennek majd a kínálatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?