Hét sebességrekordot döntött meg a Skoda Fabia RS Angliában

Rekord gyorsaságú Skoda Fabia RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A csehek legfürgébb kisautója, a Skoda Fabia RS hét sebességi világrekordot döntött meg Angliában, az ötajtós karosszériával.

A Fifth Gear nevű brit autós műsor új szériájának első adásához döntötték meg a sebesség-világrekordokat. Az 5 km, 5 mérföld, 10 km, 10 mérföld, 50 km, 50 mérföld és 100 km távon állították fel az új csúcsokat, az 1,1-1,5 liter közötti lökettérfogatú, benzinmotoros autók között, a Millbrook Tesztpálya nagysebességű körén. Az eredmények önmagukért beszélnek, több mint húsz éve érvényben lévő rekordokat döntöttek meg a 224 km/h végsebességű autóval, amelynek 1,4 literes, turbós-kompresszoros motorja 180 lóerős, és hétfokozatú, dupla kuplungos automataváltón keresztül hajtja az első kerekeket. Johnny Smith ült a volán mögött, akinek a gáz- és fékpedál kezelésén, illetve a kormányzáson kívül mással nem nagyon kellett foglalkoznia, ennek ellenére nagy koncentrációt igényelt a rekorddöntés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?